Buna ziua, speta mea este urmatoarea:
in anul 2008 s-a contractat un credit de nevoi personale pe o perioada de 10 ani. S-au platit ratele doar 2 ani, dupa aceasta perioada mergandu-se la banca pentru achitarea integrala a creditului. Initial banca a fost de acord, insa a doua zi cand trebuiau semnate actele, banca a mai pus 10.000 lei peste ceea ce clientul se intelesese (verbal) cu banca cu doar o zi inainte. Din acel moment nu s-a mai achitat nici un credit, nici o rata.
In iunie 2012 s-a cerut de catre banca, prin firma de recuperari creante, incuviintarea silita, care s-a si admis. Din nu stiu care motive nu a fost pusa in executare.
in iulie 2013 s-a depus din nou cerere de incuviintare a titlului executoriu, de catre aceeasi banca prin aceeasi firma de recuperari.
Intrebari:
1. De cate ori se poate cere incuviintarea executarii privind acelasi titlu executoriu?
2. Intr-o eventuala contestatie la executare (daca cumva nu ne intelegem la negocieri, pt ca avem in vedere si acest aspect) putem invoca perimarea? (art. 696 alin.1 NCPC). Mentionez ca nu stiu daca prima incuviintare (cea din 2012) a ajuns la vreun executor.
3. Ce pot face in aceasta situatie? :)
Multumesc tuturor celor care au citit! :)