avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... creanta depusa dupa termen
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

creanta depusa dupa termen

Ce se intampla cu un creditor care depune sau nu depune o declaratie de creanta la o societate comerciala pe actiuni supusa reorganizarii judiciare pe Legea 85? Unde scrie exact sanctiunea pentru cel care nu depune declaratia de creanta in termenul legal sau o depune ulterior deoarece nu a fost informat de catre administratorul judiciar? Daca nu a fost informat in termenul legal de catre administratorul judiciar acum dupa 2 ani de zile, dupa ce a fost deja aprobat planul de reorganizare mai poate depune declaratie de creanta? Mai este in termen? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lucian Dumitrescu , Consilier juridic 16:42, 12 Martie 2009
Acum am constatat ca, de fapt, ati rectificat. Sa-nteleg ca sunteti administratorul judiciar!! Coroborat cu cele mai sus-afrmate, ar trebui sa va uitati peste dosarul de lichidare si sa vedeti daca creditoarea figura in lista depusa de debitoarea si daca figura, daca l-ati notificat sau nu prin serviciile de posta sau fax!! In functie de ce constatatii, cred ca puteti aprecia daca sa-i admiteti sau nu creanta!! Iar cu privire la prescriptie, de la data declansarii procedurii de insolventa se suspenda orice termene de prescriptie.
Sunt pentru administratorul judiciar. Nu stiu ce a facut efectiv administratorul judiciar in trecut. Stiu doar ca in conformitate cu art. 76 din Legea 85 titularul de crente anterioare deschiderii procedurii, care nu depune cererea de admitere a creantelor pana la expirarea termenului legal, este decazut din dreptul de a+si realiza creanta. Asta de fapt vroiam sa stiu. Ok. Multumesc tuturor celor care au dat un raspuns. Vina este a mea ca nu m-am exprimat corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita la societate aflata in reorganizare Amalia18_bv Amalia18_bv Buna ziua ! Am imprumutat o societate cu suma de 11000 euro, imprumut garantat prin gaj cu depsedare pe un cap tractor si o remorca (gaj fara deposedare). ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit firma in insolventa otilia13 otilia13 Cum as putea recupera anumite debite anterioare deschiderii procedurii de insolvena a unei societati care se afla in reorganizare?...si are debite neachitate ... (vezi toată discuția)
Insolventa c_oana c_oana Cum imi pot recupera creanta de la o firma care si-a cerut insolventa si nu sa prezentat cu actele la lichidator?(tin sa mentionez ca am aflat de insolventa de ... (vezi toată discuția)