avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - vandut din mostenire fara succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - vandut din mostenire fara succesiune facuta nefiind unicul mostenitor de drept

Buna ziua ,am si eu o problema vreau sa deschid succesiunea dupa bunicii materni bunicul a decedat in 1997 iar bunica in 2009 . Mama a decedat in 2007 mai are un frate care a locuit si locuieste in continuare in casa parinteasca care se afla in Com Izbiceni Jud Olt iar noi suntem 3 surori si locuim in Bucuresti Problema este ca in momentul decesului buncii erau 9 ha de pamant adunat cu tot cu locul si casa insa unchiul meu a vandut din loturile de pamant fara a fii succesiunea facuta acum au ramas cam 5 ha toata averea Noi surorile ne vrem partea de mostenire .Cum putem rezolva problema si ce avem de facut ?
Se poate ca unul caruia ia vanadut pamant cu act de mana sa poata cere succesiunea doar pe acel teren de 1 ha??Si ce intampla cu restul terenurilor pe care lea vandut ele intra la succesiune??? se ia in calcul toate bunurile ramase la data decesului sau la data deschiderii succesiuni???? VA MULTUMESC pt atentia accordata si sa ma indrume cineva ce avem de facut mai departe
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:22, 5 Iulie 2013
Deoarece a încheiat doar acte sub semnătură privată (prin care nu se poate transmite dreptul de proprietate), toate bunurile sunt în masa succesorală.

În funcţie de situaţia concretă privind acceptarea succesiunii după bunic de către mama dumneavoastră şi a acceptării de către dumneavoastră a succesiunii după bunică (prin reprezentarea mamei predecedate), puteţi cere dezbaterea succesiunii în instanţă şi partajul asupra bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenitor loredana ioanesi loredana ioanesi Buna seara.am si eu cateva intrebari ssi nu pot gasi raspuns.in urma cu aproximativ un an bunicul meu,din partea tatalui,a decedat.ca mostenitori au ramas cei ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea la succesiune a unuia din mostenitorii de drept nikoleta09 nikoleta09 unchiul meu a vandut un teren care este al bunicului meu el fiind decedat , iar eu am dreptul la mostenire dupa mama care a decedat si era sora lui ... (vezi toată discuția)