avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... REVIZUIRE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

REVIZUIRE

1Daca cineva a comis 2 infractiunui a 2 fiind in forma continua (acelasi autor , aceiasi fapta si aceiasi parte vatamata si detin 2 ordonate emise la un interval de 6-7 luni ordonate prin care se spune clar ca sant intrunite elementele constitutive ale infractiunii etc dar se aplica o amenda administrativa in ambele se poate cere revizuirea dosarelor la un alt parchet sau alta institutie decat cele din orasul unde au fost emise ?

2. Daca as deschide un proces in civil pentru recuperearea daunelor sant sanse sa pierd? ( In penal sa demonstrat ca este de vina doar ca nu prezinta pericol social si parchetul nu a solutionat si partea civila )
Cel mai recent răspuns: lorand95 , utilizator 16:28, 4 Iulie 2013
Revizuire nu exista decat in ceea ce priveste hotararile judecatoresti. In ceea ce priveste intentarea unei actiuni civile aceasta poate avea sanse de succes in functie de situatia concreta fara relevanta ca nu s-a trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor mai ales ca s-a stabilit printru-un act al procurorului comiterea acestora.
prin 2 acte (2 ordonate) infractiunea sa desfasurat pe o perioada de aproape 2 ani de zile. Dupa luarea la cunostinta de prima ordonanta a continuat infractiunea prin alt mod( infractiunea este pe proprietate intelectuala , marci) si aici va dau un exemplu poate stupid " am inteles ca nu am voie sa fur din supermarket dar nu am stiut sau nu am inteles ca nu am voie sa fur de la chioscul din coltul strazii" cam asa suna si motivarea parchetului in a doua ordonanta " a inteles in mare parte gravitatea faptei dar nu a inteles ca nu are voie sa foloseasca marca si pe ..... fapt dovedit de partea vatamata si in prima plangere penala respectiv in primul dosar penal si prima ordonanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De 2 ori sup? lorand95 lorand95 Este normal ca dupa constatarea unei infractiuni si inceperea urmariri penale sa se scoata de sub urmarirea penala cu Art 18 I 1 si aplicarea unei amenzi cu ... (vezi toată discuția)
Plangere lorand95 lorand95 cat este perioada legala in care prim procurorul trebuie sa iti raspunda la o plangere impotriva procurorului referitor la ordonanta emisa cu care nu ai fost ... (vezi toată discuția)
Respinge plangerea ca neintemeiata lorand95 lorand95 Subsemnatul XXdomiciliat in administrator al YYformulez plangere inpotriva ordonantei de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu ... (vezi toată discuția)