avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Doua suspendari ale permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Doua suspendari ale permisului de conducere

Salutare tuturor,

Ma rezint pe forum cu cea mai penibila situatie in domeniul legislatiei rutiere. Garantez ca sunt singurul care sunt in situatia aceasta.

Aproape cu 2 ani in urma mi-a fost retinut carnetul de conducere pentru viteza. Toate bune si frumoase. M-am luat si eu dupa altii si am contestat fapta. Aveam 3 km peste limita necesara suspendarii si in procesul verbal, numarul de inmatriculare era incomplet. In fine, am depus contestatie. L-am luat inapoi si am asteptat judecata.

Dupa catea luni, iar m-a lovit norocul si am fost oprit tot pentru viteza, acum doar 1 km peste limita necesara suspendari. Am crezut ca nu este adevarat. Am aplicat aceeasi metoda, contestatie si luat carnetul inapoi.

Deci aveam doua procese pe rol pentru acelasi lucru in doua judete diferite. Foarte frumos.

Luna trecuta imi vine sentinta definitiva pe un proces. Pe langa cele 120 de zile mi-au mai bagat si inca 30 de zile ca sa ma invat minte. Ma duc la Politie si predau carnetul. Voi sta pe bordura pana in Octombrie.

Faza tare este ca saptamana trecut am pierdut si celalalt proces. Ma prezint la politie. Domnul de la ghiseu, tavalindu-se pe jos de ras imi spune ca sentintele se cumuleaza si ca ne vedem la anul.

Intrebarea mea, in disperare de cauza, nu se pot comasa senintele? Ca au aceeasi cauza, viteza.

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:30, 4 Iulie 2013
va garantez ca nu sunteti singurul in situatia prezentata.
sa va dau un exemplu real si apoi trageti singur concluzia.
2008. accident cu pagube materiale. neacordare de prioritate. parerea dlui agent constatator. contestat procesul verbal. certificat de grefa. recuperat permisul. pierdut proces, nu s-a facut recurs, asteptat acasa hotarare de la judecatorie. vreo 3 ani.
2011. trecere de pietoni. neacordare de prioritate. filmat plus parerea dlui agent constatator. contestat procesul verbal. certificat de grefa. nenea de ghiseu "v-am gasit o "coada" din 2008 :) smecher. aduceti hotararea definitiva si irevocabila si va restituim permisul pana la finalizarea procesului. adus hotararea. nu va dam permisul ca trebuie sa faceti perioada de suspendare din 2008. bine. cat? 60+30 ca nu ati adus permisul in 15 zile de la ramanerea definitiva a hot. jud.. dar trebuie sa dati si testul 13/15 ca asa zice legea. nu se reduce perioada de suspendare la 30 de zile ptr ca nu ati restituit permis cand trebuia. dat testul, 14/15 dupa recitit legislatia si facut 1000 de teste online ca nu ieseau decat vreo 12 din 26.
pierdut si procesul nr.2. faceti si perioada de 30 ptr neacordare prioritate pietonilor aflati pe sensul de deplasare. nu erau pietoni dar poti demonstra daca nu ai facut poze?
in total 120 de zile, 90 zile prima suspendare plus 30 de zile a doua suspendare. perioada in care posesorul celui de-al doilea rand de chei care avea permis de conducere a urmat cursuri de recalificare si acum conduce ca un adevarat profesionist. perioada foarte grea, schimbat program trezire, mers la psiholog, invatat iar programul RATB.
orice asemanare cu persoane reale este pur intamplatoare.;)

in concluzie, chiar si in disperare de cauza, nu se comaseaza perioadele de suspendare ptr simplul fapt ca au fost savarsite contraventiile in perioade diferite.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 30 zile catalinion84 catalinion84 Buna seara, Va rog sa imi spuneti si mie daca am primit amenda si suspendarea permisului pe o perioada de 30 zile ptr neacordare prioritate trecere pietoni ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului pe 90 de zile andreia2611 andreia2611 Buna ziua. Am fost oprita pe autostrada de la Cluj cu o viteza de 51 de km peste viteza legala. Mi s-a suspendat carnetul pe o perioada de 90 de zile si mi-au ... (vezi toată discuția)
Reducere suspendare si zile suspendare Etyen Etyen Mi-a fost retinut permisul de conducere pe 90 de zile pentru viteza de 109 km/h in localitatea, fiind a doua oara cand am o suspendare in 2 ani am fost sfatuit ... (vezi toată discuția)