avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Schimbare impozitare PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Schimbare impozitare PFA

Buna seara

Daca ma inregistrez ca PFA platitor de impozit in sistem real , mai pot schimba impozitarea pentru norma de venit?Si invers.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: avas , utilizator 09:12, 16 Martie 2009
Vedeti in codul fiscal art.51:
(1) Contribuabilii care obtin venituri din activitati independente, impusi pe baza de norme de venit, precum si cei care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala au dreptul sa opteze pentru determinarea venitului net in sistem real, potrivit art. 48.
(2) Optiunea de a determina venitul net pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla este obligatorie pentru contribuabil pe o perioada de 2 ani fiscali consecutivi si se considera reinnoita pentru o noua perioada daca nu se depune o cerere de renuntare de catre contribuabil.
(3) Cererea de optiune pentru stabilirea venitului net in sistem real se depune la organul fiscal competent pana la data de 31 ianuarie inclusiv, in cazul contribuabililor care au desfasurat activitate si in anul precedent, respectiv in termen de 15 zile de la inceperea activitatii, in cazul contribuabililor care incep activitatea in cursul anului fiscal.
Buna ziua,

Daca optez initial pentru sistemul real , pot sa trec ulterior la norma de venit?Daca ma inregistrez ca PFA in Bucuresti ,ma pot muta dupa o perioada in alt oras?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la norma de venit la venit real ionel12 ionel12 Buna ziua, am PFA cu norma de venit infiintat in ianuarie 2010 , doar ca eu pana in acest moment nu am realizat nici jumatate din norma de venit si nici nu ... (vezi toată discuția)
Sistemul de activitate intr-o intreprindere individuala Vlad2013 Vlad2013 Buna seara , As dori sa va intreb : Exista vreun articol de lege , in cazul intreprinderilor individiale, care sa oblige un contribuabil sa lucreze ... (vezi toată discuția)
Schimbare forma de impozitare la pfa 2015 2015 sunt pfa pe norma de venit pot sa trec pe venit real? (vezi toată discuția)