este nul un proces verbal in care sunt retinute trei contraventii, dar este aplicata o singura sanctiune? Adica, nu este respectat art.10 din Ord.2/2001.
Nu, daca se aplica art.10 alin.2:
Art. 10.(1) Dacă aceeaşi persoană a săvârşit mai multe contravenţii sancţiunea se aplică pentru fiecare contravenţie. (2) Când contravenţiile au fost constatate prin acelaşi proces-verbal, sancţiunile contravenţionale se cumulează fără a putea depăşi dublul maximului amenzii prevăzut pentru contravenţia cea mai gravă sau, după caz, maximul general stabilit în prezenta ordonanţă pentru prestarea unei activităţi în folosul comunităţii.
(3) În cazul în care la săvârşirea unei contravenţii au participat mai multe persoane, sancţiunea se va aplica fiecăreia separat.
buna seara.am o mare nedumerire.in dex am citit ca obstacol reprezinta:piedica,stavila care inchide drumul,care opreste vederea,trecerea.conform art.64alin 1si 128 alin 1oug 195,agentul constatator poate dispune ridicarea vehiculelor stationate neregulamentarpe partea carosabila care constituie obstacol pentru circulata publica.am oprit masina in singurul loc liber statia de taxi si la revenire de la spital mi-a scazut tensiunea la 6nemaigasind masina.de ce agentul constatatora semnat dispozitia scrisa de ridicare si care este motivatia?legea nu distinge ca un obstacol este autorizat si altul nu ,atunci care este diferentadin pct. de vedere al obstacolului intre masina mea si taximetru ca amandoua atunci sunt obstacole si trbuiesc ridicate.adica doar masina mea a constituit obstacol .pot contesta pv. si cu ce sanse de reusita?sunt inauntrul termenului de 15 zile.in pv.sunt yrecute pct.amenda si penalizare nu si ridicarea sau imobilizarea.va multumesc!
Ordonanta 2 /2001
Videodek
as vrea sa stiu daca in urma unui control efectuat de politie ,serv.economic, acesta poate aplica mai multe sanctiuni in urma acestui control -respectiv 2 ... (vezi toată discuția)