avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie Parte Vatamata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie Parte Vatamata

Acum ceva timp am luat o teapa pe internet. Am facut reclamatie pe internet apoi m-am dus la politie si am declarat ca nu vreau sa iau parte la proces ca parte civila. Asta insemna sa ma duc cam la 400-500 KM. Astazi primesc citatie ca sa ma duc in septembrie la proces in calitate de parte vatamata. Partea proasta e ca cel care m-a pacalit imi va trimite banii inapoi in urmatoarele saptamani.
Trebuie neaprat sa ma duc ? Pot renunta daca nu ma mai intereseaza ? Este si o suma mica aproximativ 50 lei si nu prea as vrea sa merg pana acolo pentru 50 lei.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2013
andreion1, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:02, 11 Iulie 2013
CAPITOLUL VII
AMENDA JUDICIARÃ

#M50
ART. 198
Abateri judiciare
Următoarele abateri săvârşite în cursul procesului penal se sancţionează cu amendă judiciară de la 100 lei la 1.000 lei:
a) neîndeplinirea sau îndeplinirea greşită ori cu întârziere a lucrărilor de citare sau de comunicare a actelor procedurale, de transmitere a dosarelor, precum şi a oricăror alte lucrări, dacă prin acestea s-au provocat întârzieri în desfăşurarea procesului penal;
b) neîndeplinirea ori îndeplinirea greşită a îndatoririlor de înmânare ori de comunicare a citaţiilor sau a celorlalte acte procedurale, precum şi neexecutarea mandatelor de aducere;
#M64
b^1) lipsa nejustificată a apărătorului ales sau desemnat din oficiu fără a asigura substituirea, în condiţiile legii, ori înlocuirea sau refuzul acestuia de a asigura apărarea.
Lipsa nejustificată a martorului, a părţii vătămate sau a părţii responsabile civilmente se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 3.000 lei.
........................................................................
Si in acest caz cum ii pot informa ca nu pot veni sau ceva de acest gen ? Doar ca eu sunt parte vatamata si mentionez ca in proces mai sunt si parti civile. Si inca ceva trebuie sa trimit o cerere de judecare in lipsa mea ?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
andreion1, utilizator
Trebuie sa va prezentati personal.
Pe viitor sa nu mai depuneti plangeri daca nu va prezenati deoaece cazul trebuie rezolvat
Nu stiu ce sa mai inteleg. Vad ca parerile sunt impartite. Eu la politie mi-a spus politaiul sa fiu parte vatamata daca nu vreau sa ma deplasez pana acolo pentru a recupera prejudiciul si nu sunt singurul in proces sunt 4 parti civile si 3 vatamate. Dar am vazut ca se poate cu cerere de judecare in lipsa. Exista asa ceva ? Unde o trimit ?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
andreion1, utilizator
Politia nu judeca ci cerceteaza.
Nu sebface cerere de judecare in lipsa.

Probabil ca nu au chef de dvs. dar trebuie sa va audieze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie politie mihail123 mihail123 1.Daca am facut o sesizare la Politie si s-a intocmit un dosar penal pe speta respectiva, este normal sa fiu citat (ca parte vatamata) cu acelasi model de ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de parte vatamata marius675 marius675 Buna ziua, In ce masura pot primi o citatie de la Politie prin recomandata postala, in care se specifica sa ma prezint ca parte vatamata si totodata sa se ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am primit o citatie ca martor intr-un proces... dinumarin dinumarin buna seara, am primit o citatie ca martor intrun proces.. am fost odata am declarat ca nu stiu pe nimeni si mi-a spus judecatorul ca nu ma mai cheama.. ca nu ... (vezi toată discuția)