Acum ceva timp am luat o teapa pe internet. Am facut reclamatie pe internet apoi m-am dus la politie si am declarat ca nu vreau sa iau parte la proces ca parte civila. Asta insemna sa ma duc cam la 400-500 KM. Astazi primesc citatie ca sa ma duc in septembrie la proces in calitate de parte vatamata. Partea proasta e ca cel care m-a pacalit imi va trimite banii inapoi in urmatoarele saptamani.
Trebuie neaprat sa ma duc ? Pot renunta daca nu ma mai intereseaza ? Este si o suma mica aproximativ 50 lei si nu prea as vrea sa merg pana acolo pentru 50 lei.
#M50
ART. 198
Abateri judiciare
Următoarele abateri săvârşite în cursul procesului penal se sancţionează cu amendă judiciară de la 100 lei la 1.000 lei:
a) neîndeplinirea sau îndeplinirea greşită ori cu întârziere a lucrărilor de citare sau de comunicare a actelor procedurale, de transmitere a dosarelor, precum şi a oricăror alte lucrări, dacă prin acestea s-au provocat întârzieri în desfăşurarea procesului penal;
b) neîndeplinirea ori îndeplinirea greşită a îndatoririlor de înmânare ori de comunicare a citaţiilor sau a celorlalte acte procedurale, precum şi neexecutarea mandatelor de aducere;
#M64
b^1) lipsa nejustificată a apărătorului ales sau desemnat din oficiu fără a asigura substituirea, în condiţiile legii, ori înlocuirea sau refuzul acestuia de a asigura apărarea. Lipsa nejustificată a martorului, a părţii vătămate sau a părţii responsabile civilmente se sancţionează cu amendă de la 250 lei la 3.000 lei.
........................................................................
Si in acest caz cum ii pot informa ca nu pot veni sau ceva de acest gen ? Doar ca eu sunt parte vatamata si mentionez ca in proces mai sunt si parti civile. Si inca ceva trebuie sa trimit o cerere de judecare in lipsa mea ?
Nu stiu ce sa mai inteleg. Vad ca parerile sunt impartite. Eu la politie mi-a spus politaiul sa fiu parte vatamata daca nu vreau sa ma deplasez pana acolo pentru a recupera prejudiciul si nu sunt singurul in proces sunt 4 parti civile si 3 vatamate. Dar am vazut ca se poate cu cerere de judecare in lipsa. Exista asa ceva ? Unde o trimit ?
Citatie politie
mihail123
1.Daca am facut o sesizare la Politie si s-a intocmit un dosar penal pe speta respectiva, este normal sa fiu citat (ca parte vatamata) cu acelasi model de ... (vezi toată discuția)