avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheiere la zi al unui contract de munca pe periada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheiere la zi al unui contract de munca pe periada determinata

Buna ziua,

M-ar interesa care ar putea fii repercursiuniile in cazul in care angajatorul nu accepta demisia la zi iar angajatul nu se mai prezinta la munca. In contractul de munca este precizat ca angajatul, in cazul in care is da demisia este obligat sa efectueze 20 de zile de preaviz.

O zi buna,
Anca





Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:19, 5 Iulie 2013
In cazul in care nu accepta demisia, angajatorul are prerogativa incetarii disciplinare a CIM, in perioada respectiva fiind absent nemotivat, De asemenea, angajatorul se poate adresa instantei de judecata pentru recuperarea oricaror prejudicii provocate de salariat ca urmare a nerespectarii clauzelor contractuale.
@ alina0009

1. Angajatorul nu aproba demisia , ci doar ia act de acest lucru. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

2. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

3. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz, daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca (art.81 alin.8 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetarea contractului cu acordul partilor SilviaParv SilviaParv Lucrez de 10.5 ani intr-o companie. De 8.5 ani am functie de conducere. Vreau sa imi dau demisia si sa închei contractul cu acordul partilor pentru ca nu am ... (vezi toată discuția)
Demisie User789 User789 Buna ziua, mi-am dat demisia in ianuarie cu acordul partilor. Data de incheiere 5 mai 2020. Saptamana trecuta am pus problema sa existe intelegere sa pot pleca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul ... Crisu Loredana Crisu Loredana Buna ziua, Am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul partilor pentru a nu mai sta in preaviz. In cazul in care seful, nu imi aproba demisia si eu ... (vezi toată discuția)