avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Prestari servicii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Prestari servicii

Buna ziua!Imi spuneti daca se poate incheia un contract de prestari servicii pentru un preot care ar dori sa presteze activitate religioasa intr-un spital?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:44, 6 Iulie 2013
O simpla solicitarea in acest sens ar fi de ajuns.
Statutul pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Române:
"Art.45 – Credinciosii parohiei au drepturi ca: de a beneficia de asistenta religioasa, de a
alege si a fi alesi în organismele parohiale, de a beneficia de ajutor filantropic, dupa posibilitati;
si îndatoriri ca: de a sustine, întari si marturisi credinta Bisericii Ortodoxe; de a vietui potrivit
învataturii de credinta ortodoxa; de a participa la sfintele slujbe; de a se împartasi cu Sfintele
Taine; de a împlini faptele milei crestine; de a întretine si a ajuta biserica si pe slujitorii ei."
Din cate inteleg, este vorba de un spital privat. Nu este nici un impediment ca sa incheiati cu un preot un contract de prestari servicii iar nu un contract de munca avand in vedere ca solicitarile sunt aleatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz inmormantare in romania a unei persoane incinerata in spania. ... paul_sonea paul_sonea Refuz inmormantare in Romania a unei persoane incinerata in Spania. Este legal? (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Intrebarea unui enorias enorias enorias Buna reprezint 99% din enoriasii unei parohii ortodoxe din judetul arad. in urma cu cateva luni am ramas fara preot in urma decesului preotului de la noi si ... (vezi toată discuția)