avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Oprire si legitimare in trafic
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Oprire si legitimare in trafic

Buna ziua!

As dori sa stiu daca Politia Transporturi Navale are dreptul sa opreasca masini in trafic, sa legitimeze conducatorul auto si pasagerii si sa faca un control asupra autoturismului.
De asemenea, mi-ar fi de mare ajutor sa imi spuneti care sunt atributiile lucratorilor de la Politia Transporturi Navale.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:17, 6 Iulie 2013
Politia Transporturi Navale are dreptul sa efectueze verificari in zona de competenta inclusiv asupra vehiculelor rutiere, conducatorului auto si pasagerilor daca exista suspiciuni cu privire la comiterea unor fapte ilicite sau transportarea unor bunuri ce provin din infractiuni.

Legea 218/2002 -legea politiei romane.

Art. 31
(1) În realizarea atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, poliţistul este învestit cu exerciţiul autorităţii publice şi are următoarele drepturi şi obligaţii principale:
a) să legitimeze şi să stabilească identitatea persoanelor care încalcă dispoziţiile legale ori sunt indicii că acestea pregătesc sau au comis o faptă ilegală;
.......................
f) să efectueze, cu respectarea dispoziţiilor legale, controale ale persoanelor şi bagajelor, precum şi ale vehiculelor aflate în circulaţie, atunci când există indicii temeinice cu privire la săvârşirea unor infracţiuni sau posibile acţiuni teroriste;

atributiuni ale politiei transporturi gasiti aici
[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a legitima ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua, 1. In ce conditii un politist/jandarm are dreptul de a legitima o persoana pe strada? 2. Exista \\"control de rutina\\" ? 3. In ce conditii un ... (vezi toată discuția)
Prezentare la politie laur2013 laur2013 buna seara in ce conditii legale politia te poate lua pe loc pentru audieri sau declaratii?? (vezi toată discuția)
In cazul in care sunt oprit de politia rutiera, acestia au dreptul ... Iustint Iustint In cazul in care sunt oprit de politia rutiera, acestia au dreptul sa: 1. Imi ceara sa ii insotesc pana la o anumita locatie pentru a efectua un control ... (vezi toată discuția)