avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere concediu crestere copil

Buna ziua, sunt in concediu crestere copil de 7 luni.Am dosarul facut pentru 24 de luni.
Intentionez sa ma intorc in campul muncii mai devreme de 24 de luni. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie care ar fi perioada propice revenirii.Se poate si mai devreme de 12 luni sau dupa 12 luni.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:26, 7 Iulie 2013
Persoana care a optat pentru concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, are dreptul sa primeasca stimulentul de insertie in situatia in care realizeaza venituri supuse impozitarii, dupa implinirea de catre copil a varstei de 1 an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani.
Inainte de a implini copilul 1 an trebuie sa faceti o cerere la angajator de reactivare a contr indiv de munca, ulterior cu dovada activarii CIM ( adev de la angajator ) solicitati de la primarie acord stim. de insertie.
Optiunea beneficiarului, de a alege intre perioada de 1 an, respectiv 2 ani, de concediu pentru cresterea copilului, se exprima in scris, pe baza de cerere si nu mai poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.
In cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatia lunara si solicita dreptul la stimulent de insertie, plata indemnizatiei lunare se suspenda.
Pentru a primi stimulentul de insertie este necesar ca parintele care a beneficiat de concediul de crestere a copilului sa depuna o cerere de acordare a stimulentului de insertie, la Primaria comunei, orasului, municipiului sau sectoarelor in cazul Municipiului Bucuresti, aflate in raza domiciliului sau resedintei solicitantului, impreuna cu actele doveditoare ale situatiei de fapt in care se afla.

Concret, dreptul la stimulent de insertie, se acorda pe baza de cerere scrisa insotita in mod obligatoriu de urmatoarele documente:

- copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de catre persoana care primeste documentele;
- actele doveditoare privind calitatea solicitantului si relatia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicita dreptul;
- actele doveditoare care sa ateste indeplinirea perioadelor de concediu pentru cresterea copilului;
- dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
- orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate
Beneficiarul este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.



1. Puteti relua activitatea si inainte de a implini copilul 1 an dar veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copil 1 an.

2. In momentul in care reluati activitatea se suspenda plata indemnziatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte trebuie depuse si cand pentru a beneficia de stimulentul de insertie? Crisxtn Crisxtn buna in 27 ian 2014. copilul meu implineste un an, am optat pt concediu de crestere a copilului pana la 1 an. - eu cand trebuie sa revin la munca pt a ... (vezi toată discuția)
Concediu o luna pentru tata skagul skagul buna ziua.Ma numesc Ciprian si as dori sa intreb daca nevasta nu lucra si a nascut,eu am optat pentru insertie de 500 la data nasterii copilului,mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Angajata poate beneficia de stimulent de insertie fara sa beneficieze de concediu pentru crestere a copilului? siro siro Buna seara, va rog sa-mi spuneti , daca angajata , dupa ce a epuizat cele 126 zile de concediu pre si post natal, doreste sa se intoarca la munca poate ... (vezi toată discuția)