avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectare fisa post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectare fisa post

Buna ziua, sunt angajata intr-o societate care a primit o amenda pe linie de paza...1000lei. Directorul ca sa recupereze paguba, a dat spre cercetare la compartimentul CFI din societate, care a facut o cercetare. Mentionez ca am dat cu ,, subsemnatul....ca in final dupa 2 saptamani.... sa mi se inmaneze o decizie de sanctionare de 5% pe o luna, pe care am refuzat s-o primesc. Motivand .....ca doresc sa vad si eu concluziile notei de constatare, aprobarea directorului....si in final am intrtebat de ce nu s-a recurs la comisie de disciplina. In decizie motivul santionarii era neindeplinirea sarcinilor din fisa de post- in care nu scrie intocmirea Planului de paza ( motivul amenzii), ci coordonarea pazei in societate.
As dori sa aflu unde s-a gresit, ce este in neregula..... Ca in baza Codului muncii... abaterea disciplinarea ... o actiune / inactiune savarsita cu vinovatia de salariat, ceea ce in cazul meu nu a fost cu rea vointa . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabi_65 , utilizator 11:50, 9 Iulie 2013
Potrivit art.251 alin.1 C.mun., sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

Asadar, daca nu a fost respectata procedura cercetarii prealabile, atunci decizia de sanctionare emisa este lovita de nulitate absoluta.
In acest sens, actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domicilul sau locul de munca in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
multumesc de raspuns
1/Potrivit Legii 333/2003, paza se organizeaza si se efectueaza potrivit planului de paza. Prin urmare, in acceptiunea mea, coordonarea pazei impunea si efectuarea ( nu cu sensul strict de redactare, cat mai ales in sensul de informare , incunostiintare in legatura cu obligatia de a fi intocmit ) acestui plan de paza si supunerea lui spre avizare politiei.
2.In ceea ce priveste, aspectele legate de modul de desfasurare a cercetarii disciplinare, aici aveti suficiente motive de nemultumire.(ar fi trebuit sa existe, in mare precizate , decizie numire comisie,( nu compartiment CFI) convocarea dv la cerctare , cu precizarea datei,orei , locului intrevederii, convocare care ar fi trbuit sa va fie inmanata sub semantura, referat cercetare cu propunerea de sanctionare, dispozitii din RI al soccietatii privitoare la abaterea disciplinara savarsita de dv,la individualizarea sarcinii de serviciu nerespectate)



multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetarea disciplinara mircea.stoica mircea.stoica Persoana supusa cercetari a primit doar o convocare la biroul resurse umane in vederea cercetari disciplinare. In convocare era trecut doar motivul cercetari ... (vezi toată discuția)
Nedepunere cerere de reluare activitate din concediu crestere copil marcelacisar marcelacisar Buna ziua, Am un caz de contract suspendat pentru cresterea copilului in varsta de pana la 1 an, care a expirat de 2 luni , iar angajata nu s-a prezentat ... (vezi toată discuția)