avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis anulat noiembrie 2011,cand il pot redobandi?!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis anulat noiembrie 2011,cand il pot redobandi?!

Salutare...Caut si eu un raspuns,o indrumare ceva pt.marea mea problema.

In februarie 2011 mi sa suspendat permisul fiind depistat conducand baut,avand 1,7 la mie.Pana a fi judecat si a mi se anula permisul (Noiembrie 2011 am primit pedeapsa 3000 lei amenda penala si permisul anulat) am fost prins in iunie 2011de radar conducand cu permisul suspendat(mi sa facut dosar penal pt conducere cu permis suspendat) si respectiv prins a doua oara conducand fara permis in septembrie 2011(alt dosar penal).
Norocul meu a fost ca nu apucasem a fi judecatpentru prima infractiune si am scapat fara inchisoare.
Pentru fapta din iunie 2011 am primit pedeapsa 2 luni inchisoare si amenda penala 1000 lei ambele cu suspendare,asta prin aprilie 2012.
Pentru cea din septembrie 2011 fiindca am condus foarte putin,sub 100 metri am primit 1000 lei amenda de la parchet,scapand de tribunal,asta prin iulie 2012.
Dupa toate astea intrebarea mea este imi pot redobandi permisul??? Stiu ca trebuie sa dau din nou examen,dar vreau sa stiu daca mi se va aproba in conditiile de fata,sau trebuie sa mai astept ceva timp. Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
ionak88, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:46, 7 Iulie 2013
Puteti sustine examenul dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare permis.....redobandire ionutz_jjjjj ionutz_jjjjj buna ziua! -in 22 aprilie 2009 am fost prins de politie conducand cu PERMISUL SUSPENDAT; -pe 17 decembrie 2009 am fost trimis in instanta la proces si mi-a ... (vezi toată discuția)
Examen pentru permis cu amenda penala kissbela kissbela In 2004 am avut un accident rutier, iar in 2006 am primit o amenda penala de 1.500 lei, pe care nu am achitat niciodata. Permisul mi a fost retinut pentru ... (vezi toată discuția)
Prevederile art.87 al.1 din o.u.g . 195 /2002 Verginica Cojocaru Verginica Cojocaru sotul meu a fost prins conducand un moped cu alcoolemie de 0,73%. i s-au recoltat analize de sange si i s-a ridicat permisu de conducere . am primit ... (vezi toată discuția)