avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general provizion client incert
Discuție deschisă în Contabilitate în general

provizion client incert

facturat client in data de 06.09.2007=1091 ron, termen de plata 21.09.2007
- am avut bilet la ordin care a fost refuzat de banca -lipsa totala disponibil
-i-am trimis o notificare in data de 21.09.2007 si am incercat sa rezolvam problema pe cale amiabila
- azi am vazut pe siteul ONRC cum ca apare in lichidare

1. tb sa fac provizion pt aceasta suma
2. este sa nu ch. deductibila la calculul impozitului pe profit
3. ce se intampla cu TVA-ul pt aceasta suma
Cel mai recent răspuns: ilsssa , utilizator 13:02, 17 Martie 2009
j) provizioanele constituite in limita unui procent de 100% din valoarea creantelor asupra clientilor, inregistrate de catre contribuabili, altele decat cele prevazute la lit. d), f), g) si i), care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
1. sunt inregistrate dupa data de 1 ianuarie 2007;
2. creanta este detinuta la o persoana juridica asupra careia este declarata procedura de deschidere a falimentului, pe baza hotararii judecatoresti prin care se atesta aceasta situatie;
3. nu sunt garantate de alta persoana;
4. sunt datorate de o persoana care nu este persoana afiliata contribuabilului;
5. au fost incluse in veniturile impozabile ale contribuabilului.
In aceste conditii, numai.
tot nu m-am lamurit....#-o pe ONRC apare 4 Februarie 2008 Admis fond Admite cererea. Dispune dizolvarea societăţii comerciale pârâte. Dispune înregistrarea hotărârii în registrul comerţului, comunicarea către Direcţia Generală a Finanţelor Publice a jud Ilfov şi publicarea în Monitorul Oficial al României, partea a IV-a, pe cheltuiala reclamantei. Cu drept de recurs în termen de 30 zile de la efectuarea publicităţii. Pronunţată în şedinţă publică azi, 04.02.2008.

deci lichidarea nu este tot una cu falimentul,....atunci consitui provizion doar pt 30% din creanta sau constitui pt. toata creanta (minus TVA) si 30 % din aceasta este deductibila?
Nu e tot una, asa este.Creditorii pot ataca dizolvarea.
ar fi corect sa fac provizion pt. toata suma si sa considere deductibil la 31.12.2008 doar 3o%?#-o
dupa cum spui exista o sentinta in ceea ce priveste inceperea procesului de lichidare...deci ai dreptul la 100% provizioane deductibile
TVA o poti ajusta doar la momentul inchiderii procedurii de lichidare

Alte discuții în legătură

Provizioane clienti incerti carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este corecta inregistrarea in cazul unei creante in valoare de 476 lei (cu TVA) neincasata intr-o perioada mai mare de ... (vezi toată discuția)
Deducere pierderi Dima Mihaela Dima Mihaela Buna ziua, Va rog daca se poate sa-mi spuneti si mie care este procedura de stingere a u nei datorii , deoarece am doua probleme : 1. Am doua firme catre ... (vezi toată discuția)
Rezlvarea facturilor emise si neincasate viktoaire viktoaire Buna Firma la care lucrez, are emise mai multe facturi si neincasate#-o. Sumele variaza intre 100 lei si 3000 lei si au o vechime intre 1 - 4 ani. Ce se poate ... (vezi toată discuția)