avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Act de proprietate- transfer proprietate de la parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Act de proprietate- transfer proprietate de la parinti

in urma cu 12 ani, am fost nevoiti sa plecam din casa , din cauza tatalui meu care era foarte violent. timp de atatia ani nu ne.m intors acolo. reusind sa ma stabilizez. am fost si am revazut casa. e in ruine si nu locuieste nimeni de mai bine de 10 ani. mentionez ca actul de proprietate e pe numele mamei si al tatalui. ei au divortat, iar mama a revenit la numele de fata
abia acum 3 ani mama a inceput sa plateasca din nou impozitul acolo cu numele ei de fata, dar tatal meu nu stiu nimic de el. de 11 ani de cand s,a pronuntat divortul. vecinii spun ca nu l,au mai vazut in casa. el a ramas ultimul in casa si a distrus si vandut cam tot ce nu a reusit mama sa salveze.
intrebarea mea este cum reusesc sa trec ce a mai ramas pe numele meu?
eu in momentul ala eram singura dintre fratii mei, minora, si tatal meu nu mi,a platit nici macar o luna de pensie alimentara. mi s,a mai spus ca trebuie sa-l caut si sa,l duc la notar sa semneze un act de proprietate pe numele meu. dar nu stiu unde este.
exista procedee mai simple si rapide ca sa nu am de,a face cu el?
Cel mai recent răspuns: ziulik , utilizator 18:08, 8 Iulie 2013
Mama trebuie sa ceara partajul bunului in instanta. Sa ceara sa i se atribuie imobilul si sa-i plateasca sulta tatalui dvs.
Sa verificati intai daca n-o fi decedat ca atunci e si mai simplu, mosteniti jumatate din ap, iar cealalta jumatat v-o doneaza mama.
multumesc de raspuns, dar daca il caut si ii zic sa.mi dea mie partea lui? mama nu vrea sa il vada nici macar de la distanta
Pai, cautati-l, gasiti-l viu si sanatos la cap ( sa aiba discernamant), convingeti-l sa va vanda sau doneze. Apoi la notar va trebui sa vina si mama pt ca impreuna va vor vinde sau dona. Puteti face in asa fel sa nu se intalneasca.. intra pe rand la semnat, macar sa ajungeti pana la faza asta.
si in cazul in care nu,l gasesc si il dau disparut la politie?plus ca nu cred ca si,a refacut buletinul. multumesc pentru raspunsuri. ma ajutati sa ies din ceata
Incercati intai pe la neamuri, prieteni de-ai lui..apoi da, dati-l disparut la politie.

Alte discuții în legătură

Se considera inselaciune? romeot27 romeot27 Buna, O sa descriu o scurta istorioara si as vrea sa va dati cu parerea daca se poate face ceva in instanta. Daca o fica reuseste sa lamureasca pe un ... (vezi toată discuția)
Succesiunea ioan4 ioan4 am o intrebare: parintii mei au divorta eu am 23 de ani si locuiesc cu mama. port numele de familie a tatalui dar mama s-a recasatorit si are alt nume. din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o intrebare . eu si mama mea am reusit sa ... crisssp crisssp Buna ziua! Am si eu o intrebare . Eu si mama mea am reusit sa obtinem un ordin de protectie impotriva tatalui meu iar el acum ne ameninta ca vrea sa isi doneze ... (vezi toată discuția)