avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se considera inselaciune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se considera inselaciune?

Buna,

O sa descriu o scurta istorioara si as vrea sa va dati cu parerea daca se poate face ceva in instanta.

Daca o fica reuseste sa lamureasca pe un parinte sa treaca prin contract de vanzare cumparare apartamentul parintesc, si ulterior expirand buletinul tatalui, nu vrea sa prelungeasca buletinul cu adresa apartamentului (tatal fiind obligat sa ceara ajutorul celuilalt copil sa-si faca buletinul), apoi ulterior sa-l dea afara din casa, asta se numest einselaciune? Se poate da in judecata treaba asta? Toate actele sunt pe fica acuma. Tatal nu mai are nimic si e dat afara. Banii in urma contractului de vanzare cuparare a ajuns la mama, care a divortat de tata si a fost despagubita cu suma a 50% din valoare. Tot contractul de vanzare cumparare era exact pe suma cat era despagubirea mamei.

A doua fica a renuntat la partea ei din partea tatalui, doar verbal, lasand sa nu ceara nimic de la ea nicicand.

Se poate asta ataca in instanta ca si inselaciune daca sunt martori care confirma ca toate dscutiile erau de intretinerea tatalui cu schimbul apartamentului.

Ce parere aveti?

Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2014
romeot27, utilizator
Cel mai recent răspuns: romeot27 , utilizator 16:12, 6 Iulie 2014
Sa va dau detalii mai exacte sa stiti despre ce e vorba.

Apartamentul valora 22000 euro. Contractul de vanzare cumparare (defapt era un credit bancar pentru tineri pentru a-si achizitiona o casa) sa facut intre banca si tineri pe 13000 euro; suma mica ceruta de la banca comparat cu valoarea imobilului a fost cu acordul tuturor partilor (tatal si ambii copii, e vorba de 2 fete).

Asftel tinerii au ajuns in posesia a 13000 de euro din care 11000 euro au ajuns la mama (exact cat valora jumatate din apartament) mama fiind pana in final despagubita si in urma divortului a putut pleca din casa fara alte pretentii.

Restul de 2000 euro au ramas la tineri.

Tatal nu a primit nici un ban. Intelegerea era ca tatal sa fie intretinut in schimbul acordului lui de a vinde apartamentul cu 13000 in loc de 22000 cat valora de drept. Adica tatal i-a facut cadou tinerilor cealalta jumatate de casa ce-i cuvenea in urma divortului, in schimbul intretinerii.

Urmatorii 7 ani au stat impreuna, timp in care tinerii nu i-au mai dat contractul pentru a putea avea adresa in buletinul pe adresa apartamentului si la final l-au aruncat in strada.

Asa e cumva mai explicita istorioara.

Acum as vrea ca tatal sa o dea in judecata ptr inselaciune premeditata pe fica (i-a prostit pe toti) plus de asta tatal in tot acesti 7 ani cat a stat impreuna cu tinerii in apartament a mai si platit 50% din cheltuieli, in medie 4-500 RON pe luna. (in apartament fiind 3 persoane mature). Astfel, tatal nu a primit nici un ban din contract, timp de 7 ani a platit aprox. 10.000 euro la intretinere, acum nici apartament nu mai are si ce e mai grav, sta pe la alte neamuri ptr ca nu mai are nimic a lui.

Se poate considera asta inselaciune cu premeditare?

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2014
romeot27, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz încasare sultă foarte veche, stabilită după partaj și plătită acum. poate beneficiarul să atace decizia prin care a fost stabilită și să ceară mai mult? xander_canigia xander_canigia Buna ziua ,am si eu o nedumerire ,mama mea a fost casatorita cu tatal meu pana in 87 cand au divortat in urma divortului si al partajului mama a ramas in ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare iulia14 iulia14 buna seara am o problema si sper din suflet sa ma ajutati.Suntem 3 surorii ,mama mea a facut contract de vanzare cumparare surori mele MARA pe un apartament ... (vezi toată discuția)
Am vândut un imobil pe care l-am cumpărat, cu clauze, de la mama. sora mea îmi spune că mă va da în judecată pentru partea ei, trebuie să-i dau ceva? cristina12345679 cristina12345679 Buna ziua, Eu si mama mea am facut un contract de vanzare cumparare in anul 2008 cu clauza de intretinere si uzufruct viager si suma de 8000 de euro cash ( ... (vezi toată discuția)