avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de interese
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de interese

Lucrez la o firma ca si contabil sef cu ctr.individual de munca. In acelasi timp am un srl cu activitate de prestari servicii care presteaza servicii firmei la care eu sunt contabil sef. Credeti ca situatia aceasta reprezinta un conflict de interese, as putea sa am ceva probleme in viitor?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 14:26, 12 Martie 2009
Societatea la care sunteti angajata ca si contabil sef este cu capital privat sau de stat?
Buna ziua,

este bine ca cei din conducerea firmei sa stie ca sunteti patronul firmei prestatoare de servicii. Cata vreme ei stiu acest lucru se cheama ca au acceptat situatia si considera ca nu pot fi prejudiciati.
Evident, daca printre deciziile pe care le luati in calitate de angajat sunt unele in care interesul angajatorului este antagonic cu cel al societatii dvs., atunci exista un conflict si ar fi bine sa cereti delegarea catre alte persoane a acestor decizii. Cred totusi ca aceasta ultima varianta este mai mult teoretica, cata vreme nu sunteti manager ci contabil sef si deci deciziile dvs. se limiteaza, cred, la aspectele contabile iar nu la relatiile cu tertii.

Av. Boncu
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2009
Boncu Constantin, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputare prejudicii prin contract de prestari servicii narcisaruset narcisaruset Buna ziua Sunt PFA si am executat in cursul anului 2008 prestari de servicii diverse (in special vanzari) pentru o companie distribuitoare de materiale. ... (vezi toată discuția)
Asociat-unic gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Am o intrebare, un asociat-unic poate sa lucreze la firma, fara sa fie angajat? De la ITM au zis ca tebuie sa fie angajat cu contact de munca! Va ... (vezi toată discuția)
Decizie numire transmitere revisal 500 andreea88 andreea88 Buna ziua.Am o nelamurire si sper sa ma ajutati.Eu ca persoana fizica, fara nici o legatura cu o societate (teoretic,deoarece sunt angajata firmei de ... (vezi toată discuția)