avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces de paternitate- tatal australian
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces de paternitate- tatal australian

Buna ziua, am un baietel de 9 luni nerecunoscut de tatal sau, cetatean australian. Relatia dintre noi s-a rupt si se pare ca nu are de gand sa isi recunoasca fiul. As dori sa va intreb cat de greu (si de lung) va fi un un proces de paternitate avand in vedere cetatenia lui si de ce anume am nevoie pentru a depune o cerere (in afara de un avocat, pe care urmeaza sa il contactez). De asemenea, as dori sa va intreb daca este posibil sa depun cererea pana la 1 septembrie cand tribunalul va termina vacanta si unde anume se va judeca procesul. Va multumesc anticipat!
O zi frumoasa tuturor!
Cel mai recent răspuns: ContSters100836 , utilizator 09:47, 13 Iulie 2013
Dupa stabilirea paternitatii, nu veti mai putea intreprinde nimic in ceea ce priveste copilul fara acordul tatalui.
Da, trebuie sa va ganditi foarte bine si sa puneti in balanta avantajele si dezavantajele admiterii actiunii.Avantajul ar fi pensia alimentara dar probabil ca nu o va achita...si atunci degeaba aveti o hartie care nu are nicio valoare...
Daca copilul va avea tata in certificatul de nastere veti avea nevoie de tatal minorului si acesta probabil ca o sa va ignore.Vor urma procese multe...

Vorbiti cu avocatul detaliile cazului si va veti lamuri in concret.
Procesul dvs. poate dura cativa ani buni daca tatal nu se afla in tara.Incercati sa va intelegeti cu avocatul la bani deoarece este posibil sa ramaneti fara avocat daca nu lamuriti aceasta problema.
In mod normal se face testul ADN.
Daca tatal nu este in tara nu se va face...

"Hartia" (certificatul de nastere) va avea o valoare foarte mare pentru mine si fiul meu. El are dreptul sa stie de unde provine si eu am obligatia sa fac tot ce e nevoie pentru a-i asigura acest drept. In ce priveste pensia alimentara, trebuie sa existe mijloace prin care sa fie determinat sa faca asta, doar nu traim in jungla. Pana la urma d-asta exista legi si desi sunt convinsa ca nu va fi tocmai usor, nu cred ca o mama ar trebui descurajata in a lupta pentru drepturile copilului sau. In ce priveste testul ADN probabil dvs stiti mai bine, dar cred ca in orice tara din lume e o dovada clara si précisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate copil cris_13 cris_13 buna, am o mare nelamurire legata de recunoasterea paternitatii fiicei mele, in varsta de 10 luni. tatal nu a recunoscut fata, iar acum am vorbit cu o avocata, ... (vezi toată discuția)
Tatăl fetiței mele nu vrea s-o recunoască, doresc să știu ce șanse am să câștig un proces de stabilire a paternității Nina06 Nina06 Buna ziua, am avut o relatie cu un barbat timp de 6 luni. Am ramas insarcinata. El a incercat sa ma convinga sa intrerup sarcina si pt ca nu am putut sa fac ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate / pensie alimentara situatia este urmatoarea> astept un bb. tatal biologic, fostul prieten, nu vrea sa recunoasca copilul. nu stiu cum se procedeaza. la momentul nasterii ... (vezi toată discuția)