avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1525 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Despagubire CASCO
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Despagubire CASCO

Buna ziua.
Lucrez la o firma de transport international de marfa, iar unul dintre camioane a fost avariat (acesta fiind in leasing).Firma de asigurari ne-a despagubit, insa suma despagubita a virat-o direct la firma de leasing, aceasta din urma facand compensare cu ratele neplatite, iar noi urmand sa platim factura primita de la service.
E corect daca inregistrez compensarea despagubirii cu ratele de leasing neachitate astfel:
5125=7581
401=5125 ?
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 16:13, 10 Iulie 2013
Daca dvs platiti factura de reparatii, casco pentru ce a fost platit?
Daca leasingul a incasat despagubirea mi s-ar parea corect ca si factura de service sa fie facuta tot pe firma de leasing. Iar dvs. sa va platiti in continuare ratele/sau restantele.
Nu cred ca este bine sa amestecati lucrurile.
nu inteleg cum va despagubit dar suma a virat-o la LEASING??
5125=7581 va trebuie un document justificativ pt. aceasta inregistrare.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2013
radumuresan, utilizator
Intradevar sunt amestecate lucrurile,dar asa au vrut cei de la leasing, factura de la service sa o platim noi iar cei de la asigurari sa vireze banii in contul de leasing.Probabil cei de la leasing au vrut sa isi acopere soldul restant cat mai repede.Singurul act pe care il am, este o adresa din partea celor de la leasing prin care ne anunta ca au incasat prima de despagubire din partea celor de la asigurari si ca acea suma au compensat-o cu ratele restante.Astfel s-au achitat ratele restante iar noua ne ramane de achitat factura de la service.
Din punctul meu de vedere acesta factura de service nu genereaza venituri impozabile la societatea dvs. ci la societatea de leasing (suma incasata de la sigurari reprezentand veniturile impozabile) la un eventual control s-ar putea sa va calsifice aceasta suma ca fiind cheltuiala nedeductibila.
In mod normal ar trebui sa fie o corelatie intre 6581 din despagubiri si 7581 tot din despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri - inregistrare contabila monica1968 monica1968 Buna ziua,as dori sa ma ajutati in urmatoarea problema:cum inregistrez in contabilitate venituri incasate prin banca de la o societate de asigurare,provenite ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aferent dosar dauna sacko sacko Sa- produs un accident rutier. C/v reparațiilor aferent autovehicului implicat, ce se află în dotarea firmei transportatoare, este efectuat de o firma ... (vezi toată discuția)
Marfa deteriorata transportator sacko sacko Pe ce cont se trece c/v marfii deterioarate in timpul transportului, ce este facturat de catre casa de expeditii transportatorului. Este vorba de transport ... (vezi toată discuția)