avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract cu o intreprindere aflata in insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract cu o intreprindere aflata in insolventa

Am de semnat un contract de inchiriere a unui spatiu comercial de la o intreprindere aflata in insolventa .La primul capitol al contractului,partile contractante apare si numele casei de insolventa dar ma nedumereste faptul ca la sfarsit la partea cu semnaturile apare numai patronul firmei si numele meu cel ce ia spatiul in chirie.Intrebarea mea este:nu era obligatoriu sa semneza si casa de insolventa ?
Eu am intrebat la firma si mi s-a raspuns ca cei de la casa de insolventa sunt in concediu si si-au dat acordul(verbal,scris...nu stiu)sa semneze numai patronul.Este valabil acest contract ,fara semnatura casei de insolventa?
Cel mai recent răspuns: Alina Grigoriu , Avocat 05:37, 13 Iulie 2013
Da, daca societatea in insolventa are drept de administrare.
Eu nu stiu daca are drept de administrare sau nu ,stiu doar ca nici o factura nu se achita fara acordul casei de insolventa .
Verificati la tribunal sau luati legatura cu administratorul judiciar.
Consider ca mai important decat semnatura administratorului judiciar este acordul data de creditorii societatii aflate in insolventa.
In cazul in care exista acest acord al creditorilor in sensul inchirierii spatiului, administratorul judiciar este "acoperit".
Puteti verifica pe portal instante TMB stadiul in care se afla dosarul de insolventa. Daca este in faliment, adica s-a dispus trecerea la faliment (indiferent de procedura) atunci contractul este obligatoriu de semnat si de lichidatorul judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil de la firma aflata in insolventa giali_gia giali_gia Buna ziua: As dori sa achizitionez un imobil de la o firma aflata in insolventa si m-ar interesa procedura folosita in acest caz. E obligatoriu sa aiba loc o ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta societate in insolventa marianaiacob marianaiacob In anul 2013 am incheiat un contract de prestari servicii cu o societate care era in insolventa inca din anul 2011 si nu ne-a anuntat despre starea acesteia la ... (vezi toată discuția)
Cerere masa credala caprice caprice Buna ziua, o societate aflata in stare de insolventa poate participa la masa credala a unei alte societati aflata in faliment? Multumesc! (vezi toată discuția)