avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Sunt hartuita de o firma de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Sunt hartuita de o firma de recuperari creante

In urma cu 3 ani am facut o comanda online la Eu***or, pentru primul pachet de curs Germana Incepatori deoarece primul pachet era la promotie si doream sa vad cam ce scrie in el inainte de a decide sa comand tot pachetul de 32 de lectii.
Prin urmare am primit acel prim pachet continand 2 lectii cu 50% reducere pachet in care era si nota de plata.
L-am primit la adresa firmei unde lucrez si l-am platit la posta. Dupa ce am vazut cum era, mi-am dat seama ca am nevoie de un nivel mai avansat, si am decis sa nu mai comand si restul cursului.
Cei de la Eu***or insa, in urmatoarele luni mi-au mai trimis inca un pachet de curs cu toate ca eu nu am comanda si nu am specificat nici o adresa unde sa imi fie trimis.
L-au trimis la aceeasi adresa ca la care a fost trimis si primul pachet.
In 2010 am fost plecata o perioada in China in interes de serviciu apoi mi-am luat concediu pe care l-am petrecut in Germania, deci nu m-am intors in tara pentru o perioada destul de lunga de timp.
Nefiind la birou nu am primit nici coletul, cand m-am intors in Romania nu am gasit nimic pe numele meu, nici acasa, nici la serviciu.
Coletul mi-a fost lasat undeva la poarta, fara nici o notificare.
Deci nu l-am primit, nu stiam de el si normal factura fiind in acelasi pachet, nu l-am platit.
Am aflat de existenta si trimiterea lui in 2013 cand am fost sunata de "hartuitorii" de la Cr**it Ex***s care mi-au spus ca de nu platesc urgent suma de 110 RON voi fi data in judecata. Nu am fost sunata nici macar odata in cei 3 ani de catre Eu***or sa ma intrebe daca am primit sau nu al doilea pachet.
Le-am explicat celor de la Cr**it Ex***s ca nu am mai comandat al doilea pachet si nici nu l-am primit dar m-au facut mincinoasa.
Fiind hartuita si amenintata din ce in ce mai violent de cetre credit express am decis sa incep cautarea coletului pierdut. L-am gasit in luna Mai 2013 undeva intr-o magazie,la adresa firmei intr-o cutie de carton, la corespondenta neridicata.
Le-am transmis acest lucru si faptul ca doresc sa le returnez coletul deoarece nu am nevoie de el si nu l-am cerut. Mi-au spus ca nu am dreptul.Am sunat si la Eu***or si le-am cerut o adresa unde sa trimit coletul si mi-au spus ca nu am dreptul sa il trimit inapoi, am doar dreptul sa platesc.Coletul este nesigilat, exact in starea in care a fost trimis.
Nu am nici un contract scris cu Eu***or, a fost doar comanda online pentru primul pachet.
Consider ca nu asa trebuia trimis un colet cu continut declarat; consider ca nu trebuia abandonat intr-o cutie postala sau mai rau la poarta unei firme asa cum au procedat.
De 2 saptamani sunt sunata nonstop de catre Cr**it Ex***s, si amenintata in toate felurile posibile. Ma deranjeaza cand sunt la serviciu, ma deranjeaza in pauza de masa, ma deranjeaza cand ajung acasa, ma deranjeaza cand ma odihnesc ....tot timpul cu alte cuvinte nu mai am liniste, in fiecare zi ma suna pana imi termina barteria mobilului.
Va rog dati-mi un sfat, ce sa fac?
Sa platesc pentru ceva ce mi-a fost varat pe gat?Nu ma gandesc la suma de 110 RON cand spun asta, ma gandesc doar ca valoarea acelui colet ar fi putut fi in valoare de cateva zeci de mii de lei, si in acel caz cum as fi procedat sau cum ar fi trebuit sa procedez?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
Loredana80, utilizator
Notificati oficial unitatea si solicitati comunicarea raportului juridic=contractului asumat de dvs prim care sa solicitati sa va fie pusa la dispozitie cursul



Am cerut acest lucru, sa imi trimita copia sau comanda facuta de mine pentru al doilea pachet.
Mi s-a raspuns ca in momentul in care am comandat primul pachet, practic am comandat tot cursul, ceea ce nu este adevarat.Pe siteul lor era scris atunci:
\"Studiezi in ritmul tau. Tu decizi cand si unde sa iti fie trimis urmatorul pachet de curs.\"
Acum Eu***or imi spune ca nu mai sunt valabile conditiile din 2010, ca pe site-ul lor nu mai scrie asa ceva de mult timp.

Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Nu conteaza ce scrie acum pe site-ul lor, conteaza ce scria atunci.
Aveti doua variante, platiti si scapati de ei, sau ii ignorati si daca va dau in judecata , va aparati.
Pana la judecata, puteti sa va adresati si protectia consumatorului. Cat nu ati solicitat al doilea colet sau nu ati comandat un curs intreg, ci doar pt o luna, nu aveati de ce sa asteptati un al doilea colet ca sa stiti ca aveti de plata.
Daca au trecut mai bine de 3 ani, este foarte posibil ca aceasta creanta (in cazul in care ar exista) sa fie supusa prescriptiei extinctive. Daca sunteti deranjata in mod constant de catre aceasta firma, depuneti o plangere la politie, la parchet, cum ca va simtiti amenintata, terorizata psihic...sunt numeroase aceste cazuri, in care reprezentantii acestor firme isi depasesc atributiile in incercarea lor disperata de a intimida presupusul dator. Cat despre faptul ca exista sau nu creanta...si daca s-a prescris sau nu...trebuie studiat "dosarul"...
Nu ii mai bagati in seama. Eventual restituiti coletul/coletele la adresa expeditorului cu plata prin ramburs si pastrati recipisa. Si pe mine m-au batut la cap cateva luni pentru un colet pe care l-am trimis inapoi cu plata la destinatar si nu au mai vrut ei sa il ridice. Am primit somatii si telefoane si ... pana cand s-au saturat si au renuntat. Cat timp nu vin la usa sa va puna cutitul la gat sau sa va ameninte direct ignoratii. Iar daca fac asa ceva apelati 112.

Alte discuții în legătură

Ce pot face? sunt somat sa platesc niste colete pe care nu le-am ridicat frincuvergilia frincuvergilia Va rog sa ma invatati ce sa fac?in martie 2012 am comandat dintr-un poster la firma <imp>medicul de fam.niste fise cu anumite boli am primit coletul l-am ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon Alexandru Caretta Alexandru Caretta Buna ziua, Anul trecut am comandat de pe un site (electrohome) un telefon LG G4. Nu mi s-a trimis niciun e-mail de confirmare si nici nu m-au sunat sa-mi ... (vezi toată discuția)
Am luat o "teapa" pe site-ul okazii, ce anume pot face pe cai legale? bogdanel71 bogdanel71 Buna ziua, as vrea sa va cer parerea legata de un lucru care mi s-a intamplat in urma unei tranzactii pe site-ul okazii.ro . Am licitat pentru o pereche de ... (vezi toată discuția)