avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Garantie Telefon
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Garantie Telefon

Buna ziua,
Anul trecut am comandat de pe un site (electrohome) un telefon LG G4. Nu mi s-a trimis niciun e-mail de confirmare si nici nu m-au sunat sa-mi confirme comanda, doar m-am trezit cu curieratul la usa ca mi-a ajuns coletul. In colet era doar o factura (fara garantie) si telefonul (in cutie, ca nou). Am incercat sa-i contactez pe cei de la electrohome in ziua respectiva, insa nu mi-a raspuns nimeni. Am trecut peste acest aspect, si un an de folosire a telefonului, mi s-a stricat (apare o eroare de soft). I-am contactat iarasi pe cei de la electrohome si cu greu am dat de ei,. Povestindu-le toata situatia, dansii mi-au zis ca nu exista nici o posibilitate ca certificatul de garrantie sa nu fie trimis si ca e vina mea ca nu am sunat atunci sa le zic ca nu am primit acest act.
Ce pot sa fac acum, intr-un cadru legal, pentru a putea rezolva problema telefonului (fara sa ma duc cu el intr-un gsm si sa-l repar contracost). Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Caretta , utilizator 13:58, 6 Martie 2018
Buna ziua,
Cata vreme aveti factura si chitanta (dovada de plata a facturii) puteti sa ii notificati in scris cu privire la emiterea unui duplicat al garantiei.
Daca nu se vor conforma atunci puteti sa actionati in judecata.
Momentan este vina dumneavoastra ca ati acceptat un bun fara garantie, ar fi trebuit returnat furnizorului.
Multumesc frumos pentru raspuns.
I-am contactat telefonic si le-am cerut sa-mi emita un duplicat al garantie, insa ei mi-au zis ca acest certificat se emite o singura data si se trimite clientului impreuna cu factura.
Recunosc ca este vina mea ca am trecut cu vederea, dar voi incerca sa le trimit si o notificare scrisa, poate voi primi un alt raspuns.
Va doresc o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie pe internet elena_crys elena_crys Buna Ziua! De curand mi-am cumparat de pe internet un telefon NOU,dar dupa ce l-am scos din cutie,pe langa faptul ca nu era sigilat,in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Reemitere factura radub28 radub28 Am cumparat un telefon LG in mai 2017 prin eMag Marketplace, de la Quickmobile, iar acum telefonul se afla in service. Cei de la service mi-au trimis un mail ... (vezi toată discuția)
Produs primit resigilat si pachetul desfacut numaieoadi numaieoadi Povestea mea incepe de data de 30.11.2015 cand am comandat un telefon \"LG G FLEX 2\" la pretul de 1119 lei . In aceea zi am primit mail de confirmare care ma ... (vezi toată discuția)