avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bolnav de epilepsie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bolnav de epilepsie

Am un baiat de 22 ani bolnav de epilepsie.As dori sa stiu daca poate beneficia de pensie de boala?Mentionez ca nu a lucrat niciodata .Nu a urmat nici o scoala normala , a urmat o scoala speciala [clasele 1-8], iar apoi a urmat o scoala profesionala.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:59, 30 Iunie 2021
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati consecutiv acelasi mesaj
2-In baza documentelor medicale solicitati expertizare de catre comisia de expertiza medicala persoane cu handicap,care la final poate elibera decizie/certificat de incadrare in grad de handicap
In baza acestui document,persoana poate beneficia de indemnizatie lunara si de alte facilitati fiscale prevazute de L nr 448/2006 republicata
1. Daca nu are nici o zi de stagiu de cotizare la pensie nu poate beneficia de pensie de invaliditate.

2. Ar putea sa incheie un contract de asigurare cu Casa de Pensii pe o perioada minima (sa zicem o luna de zile) si apoi sa incerce sa solicite pensie de invaliditate.
BUNA ZIUA.As dori sa intreb ca baiatul nu poate beneficia de pensie de invaliditate nici daca este coasigurat?Mentionez ca anul acesta nu a fost luna sa nu fie internat in spital...si beneficiaza doar de pensie de handicap ....mentionez ca nu ar putea sa presteze nici o munca nici macar cu o jumatate de norma///
3. Baiatul dvs. nu are pensie de handicap ci are indemnizatie de handicap, platita nu de Casa de Pensii ci de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala.

2. Daca este coasigurat sau nu, nu are nici o legatura cu pensia de invaliditate.

3. Cititi din nou ce am scris in raspunsul meu precedent.

4. Pentru a beneficia de pensie de invaliditate trebuie sa aiba un stagiu de cotizare la pensie cat de mic.


Daca veti reusi ca sa fie angajat undeva, atunci fiul dvs. trebuie dat, sub semnatura, pe intreaga perioada a activitatii, in supravegherea permanenta a unui coleg, instruit sa-i dea ajutor in caz de criza.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate pentru persoane incadrate in grad de handicap dritaS dritaS Buna ziua, Ieri am stat de vorba cu cineva a carei fice este incadrata cu handicap grad I (schizofrenie) si mi-a spus ca de curand i-a intocmit dosar pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie, stagiu insuficient de cotizare mio28 mio28 Sunt nascuta in 25.11.1950 si am un stagiu de cotizare de doar 8.5 ani, exista vreo posibilitate de a primi pensie?conform hotărârii Curţii Constituţionale ... (vezi toată discuția)
Cum obtii o pensie pe caz de boala CristinaIonita77 CristinaIonita77 Buna ziua , ma numesc Cristina , sunt intr-o situatie mai ciudata , parintii mei nu lucreaza mama are 55 de ani iar tata are 57 de ani , ei nu au mai lucrat in ... (vezi toată discuția)