avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzarea prin intermediu online / piata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzarea prin intermediu online / piata

Buna ziua,ma numesc Marius si am o problema pe care as vrea sa o dezvolt impreuna cu cunoscatorii de drepturi,asadar:

Detin anumite obiecte electronice( primite de la diferite persoane ),dupa care,cu o parte din acestea ,nu am mai avut ce face,asadar m-am gandit sa le vand pe internet.
Intrebarea mea este daca vand bunuri contra cost, si nu detin acte pentru acestea, doar obiectul fizic in sine, pot fi sanctionat ? Fiindca o data ce am functia de a alege , fara factura, cu factura, mi se pare normal ca acesta sa se poata vinde. Nu stiu exact cum sa ma exprim, nu am avut de a face cu un mediu juridic,dar as vrea sa cunosc lucrurile in sine :) Va multumesc pentru atentie, astept cu nerabdare raspunsuri sau chiar intrebari legate de aceasta problema.
Stima
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 21:38, 18 Iulie 2013

In calitate de persoana fizica puteti vinde produse fara sa eliberati factura - cat timp nu devine obicei = vindeti multe si se va considera ca e activitate comerciala, caz in care va trebui sa platiti si unele impozite/taxe. Sau vine "politia economica" sa va intrebe de provenienta bunurilor, daca sunt prea multe (pe motiv ca ar putea proveni din infractiuni = vindeti bunuri furate).

E ca si cum dati un anunt in ziar ca vindeti piese de mobilier, electrocasnice, electronice etc. Clientul vine, vede si daca le vrea, da banul… (ca la un targ de vechituri). Unii clienti ar putea pretinde si “cartea tehnica”, pentru a sti cum sa utilizeze aparatul…
Site-ul pe care doriti sa vindeti are propriile reguli.
Daca doriti sa vindeti in piete - sau pe domeniul public undeva - veti avea nevoie de autorizatie de la primarie. Sau le puteti da la o consignatie, daca exista in localitatea dv si produsele sunt noi, adica nefolosite excesiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzarea hainelor second hand în târguri și oboare cătă_stan cătă_stan Bună seara, intrebarea mea este legata de activitatea pe care o practic de ceva timp și anume vânzarea articolelor de îmbrăcăminte second hand în ... (vezi toată discuția)
Vanzari produse prin internet terminus1 terminus1 Buna, doresc sa stiu daca e legal sa vand produse pe internet prin intermediul forum-urilor si site-urilor specializate precum okazii.ro ca si persoana ... (vezi toată discuția)