avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pensie intretinere
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pensie intretinere

In cadrul unui proces, parintelui nerezident i s-a marit pensia de intretinere. De la data publicarii hotararii pe portal.just.ro, parintele respectiv a virat in contul parintelui rezident diferenta intre suma poprita de angajator si suma mentionata in decizia instantei (ca sa nu se trezeasca dintr-o data, peste x luni ca are de platit o suma fabuloasa, si pana la urma se presupune ca banii aceia ii sunt necesari copilului).
Dupa 2 luni de la ultima infatisare in instanta, acelasi parinte nerezident face o cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti si astfel (pe cale de consecinta) la locul de munca al acestuia ajunge o comunicare cum ca s-a marit pensia de intretinere bla-bla-bla.
Intrebarea mea este: cum procedeaza parintele respectiv pentru a se lua in considerare sumele virate intre timp? (pentru a nu fi pedepsit pentru buna credinta)
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 15:44, 19 Iulie 2013
Retinerile se fac si pentru sumele datorate din trecut sau asa se intentioneaza la contabilitatea dansului. Pentru ca instanta nu avea de unde sa stie ca domnul a facut platile, s-a dispus marirea pensiei de intretinere de la data introducerii actiunii (ian 2013) si s-a comunicat acest lucru angajatorului in iulie 2013.
Voi reveni cu un citat mai exact din comunicare in cateva ore.
merge la contabilitate cu dovezile de plata si nu i se va pune poprire pe o suma mai mare decat cea datorata lunar.
asa am presupus si eu, dar raspunsul contabilitatii a fost, citez: "Tinand cont de faptul ca [nume firma] a primit o hotarare judecatoreasca prin care, in calitate de angajator are obligatia de a respecta aceasta hotarare si sa o puna in aplicare. Ca sa luam in considerare sumele deja achitate de tine, este necesar sa avem o incheiere de infiintare a popririi prin care sa ne informeze ca poprirea se va pune in aplicare incepand cu 01.07.2013. ".

I-am propus sa faca o cerere scrisa catre firma la care sa ataseze copii dupa documentele respective si sa ceara luarea in considerare a platilor respective (in baza art 1469 si 1499 din codul civil).

Insa nu pot sa nu recunosc ca si dra de la contabiltate are un argument in favoarea aplicarii executarii asa cum a venit ea, desi cum mama copilului nu se va plange ca n-a primit banii (caci i-a primit) nu vad ce i s-ar putea intampla drei de la contabilitate daca ia in considerare sumele platite.

Domnisoara de la contabilitate e prea scrupuoasa. Trebuie sa i se explice ca firma nu risca nimic. ii infiinteaza poprirea, asa cum a dispus intanta. Nu cred ca o contestatie la executare, impotriva tertului poprit, ar coafa angajatorul. Contabila ar trebui sa consulte consilierul juridic sau avocatul firmei, ca sa i se explice ca firma nu risca nimic. As adauga si ca fosta sotie poate trimite adresa la angajator in care sa ceara sa nu se puna poprire pentru sumele deja platite.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Multumesc. Vedea-vom ce se va mai intampla

Alte discuții în legătură

Ce inseamna tert poprit stmaria stmaria Buna seara! V-as ruga sa imi explicati ceva. am de recuperat o suma de bani de la fostul meu sot. El primeste chirie de la o banca. Am incercat sa il execut. ... (vezi toată discuția)
Popriri din salar carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Daca ptrintr-o sentinta judecatoreasca am de primit o suma (taieri de salarii ilegale) aferenta anului 2010, iar momentan am o poprire care a fost ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)