avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajare teren

Deci dupa decesul tatalui, mama si 3 frati am dezbatut succesiunea ce consta in :o casa si pamantul din jurul casei de 480 metri patrati si la masuratori sa gasit alti 200 metri patrati care sunt in spatele casei si este in folosinta cred ca atunci cand a cumparat pamantul nu sa masurat bine ,in alta parte 4900 metri patrati , dupa succesiune unul dintre frati a cumparat partea mamei si acum una dintre surori vrea sa iasa din indiviziune nu ne putem intelege ca ea vrea un drum comun prin fata geamului meu sa aibe acces la terenul din spatele casei ,dar mai are o posibilitate de drum prin spatele casei deschidere 1 metru .
intrebarea este daca vrea sa faca drum comun prin fata geamului meu si eu nu sunt deacord si nici cealalta sora ,ea ne poate obliga sa lasam drum comun sau daca vrea alt drum in afara de cel din spatele casei drum de 1 metru patrat sa isi lase drum din partea ei pentru ca are posibilitate pe cealalta parte pe langa gard are deschiderea de 10 metri latime.
Mai am alta intrebare noi am apartamentat casa fiecare are apartamentul lui dar mansarda de sub acoperis conform legii este comuna?sau se poate partaja si aceasta parte ?

Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:11, 17 Iulie 2013
In cazul in care partile nu se inteleg in privinta iesirii din indiviziune pe cale amiabila trebuie sa faceti o actiune in instanta , iar instanta va solicita o expertiza prin care probabil se va dispune lotizarea. Lotizarea se poate dispune si pentru suprafata de la mansarda.
Multumesc ,dar ea sustine ca are acte vanzare cumparare cu mama si cu acea parte ceea ce dupa cat spune legea ce se afla sub acoperis este bun comun cu posibilitatea de a se partaja ,apartamentarea nu cuprinde si ceea ce este sub acoperis
Interventie moderator

Ati mai deschis un topic cu aceeasi problema! Va rog postati intrebarile in topicul initial. Acest topic se va inchide. Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare teren mariolopresti mariolopresti Deci dupa decesul tatalui am facut succesiunea si pamantul a ramas la comun ,o sora sa trezit dupa cativa ani sa -si partajeze partea ei,ea are dreptul la 616 ... (vezi toată discuția)
Proprietari in bloc ai mansardei si ai casei scarii Liadore Liadore Sintem proprietarii unui mansarde(appartament la mansarda) situat intr-un bloc cu 3 locuinte. In Contract si in CF este specificata proprietatea asupra casei ... (vezi toată discuția)
Donatie Coltea Coltea Buna ziua in urma decesului bunicilor de mama au mostenit mama si sora ei bunurile lor s-a facut succesiunea iar sora a mostenit 1/6 iar mama restul ... (vezi toată discuția)