Sunt N. Angelescu si as dori sa-mi comunicati un lucru, si anume: atunci cind cumparam ceva de la un supermarket un produs si constatam la casa , ca pretul scanat la casa difera de cel afisat la raft., stiu ca am obtinut diferenta dintre cele doua preturi de 2 ori la punctul de "relatii clienti".Din auzite stiu ca aceasta diferenta ar trebui sa fie de 3 ori. care este realitatea? Imi puteti spune ce lege reglementeaza acest lucru ( nr Legii, eventual punctul, litera respectiva) deoarece acest lucru e ceva frecvent si enuntarea legii e o dovada alb/negru ca asta e datoria celor care permit acest lucru.
Ramin la falsa impresie ca cei de la "relatii-clienti" fac acest lucru de frica amplorii pe care ar lua-o refuzul redarii diferentei si nu ca ar cunoaste ceva. Care este aceasta lege???
Astept raspunsul dvs pentru lamurirea unei situatii.
Cu multa consideratie,
Va dati seama ca daca doar 1000 de consumatori intr-o zi ar merge pentru a face reclamatie la ANPC ce ar fi? Sau sa chemi ANPC-ul la locul faptei pentru ca cei de la supermarket pot schimba pretul la raft intr-o secunda incit sa concorde cu cel din sistemul informational .Sa se stringa vreo 100 de oameni in magazin si cu fiecare sa se mearga la raft, la casa etc sa dovedeasca neregula.Iar sa returnezi produsul e ca si cum ai venit sa cumperi ceva ca ai nevoie si il returnezi pentru ca nu concorda pretul . Acum va intreb citi oameni pleaca la cumparaturi ca pe Everest cu camere de filmat, foto, reportofoane..Si in alta ordine de idei ei merg pe ignoranta oamenilor care fac oriunde "gura"(acasa inh familie, la serviciu, pentru bani sau munca ) numai unde ar trebui, sunt muti ..Va spun asta pentru ca daca vrei sa reclami fie on line , fie in vivo iti trebuie sa ai dovezi pe care sa le atasezi reclamatiei (de genul: bonuri , poze etc....) Patetic!!!Sunt curioasa de raspunsul lor Poate o sa am in curind un raspuns autorizat si-l voi comunica.
Cu multa consideratie....
Din ce scrieti inteleg ca dvs. considerati intentionate acele neconcordante.
Eu nu sunt de aceeasi parere si zic ca sunt rezultatul lipsei de comunicare intre departamentele magazinului sau ale erorilor angajatilor. Niciun comerciant serios nu face asta intentionat iar daca prin absurd ar fi intentionate ar fi opera angajatilor nu politica firmelor.
Nu e nimic patetic in obligatia de a aduce dovezi in sprijinul unei reclamatii, unii oameni se hranesc spiritual cu târâtul altora in fata autoritatilor sau prin instante. Din fericire doar pe vorbe rareori e cineva sanctionat.
Nici un subaltern (din punctul meu de vedere) nu ar face ceva din proprie initiativa pina nu ar avea " directive" din partea sefului, managerului de sector. Daca ati fost vreodata in supermarket ati vazut unele planse mari cu oferte de ex" ulei marca W" cu un pret mic si pe paletul de jos puse 2 tipuri de ulei Acela de pe afis si un altul mai scump. Ageamii nu baga de seama..dar cine ia pus a facut asta pe lucratorii comerciali(amariiil aia de aranjatori de marfa) sub indemnul cuiva. E ceva psihologic...n-are sens sa ma pierd in explicatii .."legal " facut n-au sens termenii si explicatiile pentru cineva care nu e in domeniu . Insa ...rar e tirit cineva in instante daca n-a gresit cu ceva. Nu m-as lansa sa iau apararea colosilor astia din supermarketuri nici daca n-as constata vizibil nici o greseala daramite cind constat. incercati sa fiti atenti ( ma refer la cititori care pricep caci celorlalti nu le pasa pe ce dau banii) cind dati banii la cumparaturi..caci presupun ca sunt bani pentru care te scoli in fiecare zi timp de 5 zile pe saptamina pentru ei. Daca ii dai aiurea ori nu merita efortul sa te dai jos din pat , ori oricine nu e atent umple tabara ignorantilor. Cei care vedem asta poate suntem prosti citeodata.. ceilalti ramini ignoranti pentru totdeauna. Si culmea, pe banii lor...
In concluzie nu exista ceva stipulat care sa sanctioneze pe loc....1-0 pentru ei