avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ridicare drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ridicare drepturi salariale

Mi-am dat demisia cu preaviz.
Intucât nu am posibilitatea să mă duc la fosta firmă să-mi ridic drepturile salariale (intre timp m-am angajat în altă parte) îl pot delega pe soţul meu, printr-o delegaţie scrisă şi semnată de mine, să-mi ridice drepturile salariale ce mi se cuvin ?
Cel mai recent răspuns: rrobert , utilizator 19:57, 24 Iulie 2013
Teoretic este posibil, practic s-ar putea sa fie probleme. Inainte de a apela la aceasta varianta discutati si cu cei de la firma.
Potrivit art.167 alin.1 C.mun., salariul se plăteşte direct titularului sau persoanei împuternicite de acesta. .

Persoana împuternicită de salariat să încaseze salariul se va legitima printr-o procură autentică specială sau generală sau, daca este membru al familiei ori persoana încadrata la acelaşi angajator, prin împuternicire vizata de şeful ierarhic al titularului salariului.

www.avocatnet.ro/content/for...

Concret este nevoie sa o legalizez la notar ? Daca angajatorul refuza sa o onoreze/primeasca, ce posibilitati am, doar instanta ?! Multumesc mult pentru intelegere.
Pentru a evita orice neintelegere cu angajatorul , mai bine faceti o procura prin notariat.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tip de imputernicire este necesara ptr ridicarea drepturilor salariale de catre un membru al familiei? znicolae9 znicolae9 Buna ziua Sunt angajat al unei companii si primesc salariul cash. Precizez ca am si o retinere salariala.lunara ,motiv ptr care am renuntat sa primesc ... (vezi toată discuția)
Ridicare drepturi salariale leusan leusan Pot ridica drepturile salariale ale unui coleg in baza unei imputerniciri redactate si autentificata de catre un avocat in bazaart 3 alin 10 teza III din legea ... (vezi toată discuția)
Imputernicire '' de mana''pt ridicare salariul sykes sykes buna ziua ! Tatal meu si-a dat demisia de la o firma deoarece timp de 6 luni de zile nu a fost platit cum trebuie ( patronul ii dadea cate 200 de lei cand ... (vezi toată discuția)