avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la contractul de munca

Buna ziua! Am inteles ca trebuie incheiat un act aditional cu fiecare salariat care presteaza ore suplimentare sambata si duminica .Este valabil si pentru orele lucrate suplimentar in cursul saptamanii??
Daca se poate sa imi dati un model,multumesc!!
A doua problema ar fi : Trebuie depusa o adresa la ITM prin care sa comunicam faptul ca salariatii presteaza ore suplimentare in cursul saptamanii si sambata si duminica?????
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 12:13, 18 Iulie 2013
Model de act aditional gasiti aici
[ link extern ]

[ link extern ]

Efectuare de ore suplimentrae nu se anunta la ITM , ci numai in cazul in care angajatorul, in mod frecvent, utilizeaza munca de noapte este obligat sa informeze despre aceasta inspectoratul teritorial de munca.
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Parerea mea este ca nu e nevoie de un act aditional la CIM in cazul efectuarii de ore suplimentare.
Acordul salariatului trebuie solicitat ori de cate ori i se solicita efectuarea orelor suplimentare. De aceea e suficient un acord colectiv, semnat de fiecare salariat, care sa prevada perioada in care se vor efectua orele suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare ContSters68274 ContSters68274 Pana anul acesta ,pentru orele suplimentare,aveam un spor de 100% din salariul de baza.Din acest an ,datorita unor dificultati financiare,ni s-a dat un act ... (vezi toată discuția)
Control itm suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua...spuneti-mi va rog o firma care are mai multe puncte de lucru iar numarul salariatilor insumeaza in jur de 30 este obligata sa aiba CCM (daca se ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare, acord conditionat al salariatului de a efectua ore suplimentare Mihaibc Mihaibc Conform legii pentru efectuarea de ore suplimentare salariatul trebuie sa-si dea acordul. Poate un salariat sa-si dea acordul de a efectua ore suplimentare si ... (vezi toată discuția)