avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... control ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

control ITM

Buna ziua...spuneti-mi va rog o firma care are mai multe puncte de lucru iar numarul salariatilor insumeaza in jur de 30 este obligata sa aiba CCM (daca se poate sa imi trimiteti un model)? daca la un punct de lucru se lucreaza si noapte ce documente cu privire la munca de noapte trebuie sa prezint?
Cel mai recent răspuns: suciugeorgeta , utilizator 13:50, 4 Aprilie 2013
Atat Codul Muncii , cat si Legea nr.62/2011 nu prevad obligativitatea incheierii unui ccm la nivel de unitate , in cazul in care angajatorul are peste 21 de salariati ...

Legea prevede obligativitatea initierii negocierii c.c.m. ....

Ca model de CCM puteti lua fostul CCMN 2007/2010 :
[ link extern ]

Munca de noapte se aduce la cunostinta ITM-ului , conform art.125 alin. (6) C.mun. : Angajatorul care, in mod frecvent, utilizeaza munca de noapte este obligat sa informeze despre aceasta inspectoratul teritorial de munca.
In ce consta initierea negocierii??......cu ce documente ar trebui sa ma prezit eu luni la ITM in situatia in care mi-au cerut CCM-UL?
Cu un proces-verbal din care sa rezulta ca a inceput negocierea c.c.m. -ului la nivel de unitate ...

...ce documente cu privire la munca de noapte trebuie sa prezint?


Angajatorii care folosesc frecvent munca de noapte, trebuie sa anunte ITM-ul.

[ link extern ]
va rog daca aveti sa imi trimiteti un model de proces-verbal.....multumesc mult

Alte discuții în legătură

Munca de noapte in cim si revisal - urgent cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema: In contractul de munca si in revisal, pentru munca de noapte, se inregistreaza de ex. program ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-restaurante, ... ani_burian ani_burian Buna ziua. În cadrul unei firme cu activitate principală 5610-Restaurante, se lucrează de Luni-Duminică, programul de lucru este între orele ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal la program de lucru in ture virgils1971 virgils1971 Va rog sa confirmati ca art.137 din Codul Muncii se aplica si la salariatii care efectueaza serviciul dupa un program de lucru in ture. Angajatorul a ... (vezi toată discuția)