avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Societate de gaz incalca proprietatile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Societate de gaz incalca proprietatile

Buna,
Am o problema cu Transgaz, am un teren de 9600 mp, in afara Bucurestiului la 25 km, Agentia de transport a gazului prin conducte in Romania a facut un canal care traverseaza terenul proprietate personala, pentru a introduce o conducta de gaz. Nu am fost instintat in prealabil de aceasta decizie a lor, ce sa fac??? Cine autorizeaza acest lucru si cum fara aprobarea mea. Daca poate cineva sa-mi dea un sfat in ceea ce trebuie sa fac.
Multumesc anticipat.

:offtopic: Va rog nu mai scrieti cu majuscule, e ca si cum ati tipa la utilizatori si e o practica interzisa de regulamentul de postare. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: fantomasul , utilizator 13:24, 10 Iulie 2009
Transgazul are un drept de uz pe durata efectuarii lucrarilor de montare/reparare/etc si ulterior un drept de servitute asupra terenului.In mod normal trebuiau sa aiba un acord prealabil pentru inceperea lucrarii. Proprietarul are dreptul la despagubiri daca se produc prejudicii. legea gazelor 351/2004 asigura foarte multe drepturi transgazului si curios foarte putine proprietarului , care nu mai poate construi deasupra conductei , care trebuie sa le asigure accesul periodic la conducta pentru revizii , etc. etc. Primaria le-a dat certificta de urbanism pentru lucrare. Faceti o sesisare la primarie si prefectura si o plangere la Politie pentru distrugere.
Aveti dreptul de a primi o despagubire.
Adresati-le o cerere in scris prin care sa le solicitati o suma de bani.Daca nu vor sa va acorde bani ii puteti actiona in judecata.
Veti avea insa nevoie de avocat.
Succes.

avocat Claudiu Lascoschi
Buna ziua.
Am aceeasi problema: Sunt proprietara a unui teren extravilan, la margine de oras in plina extindere, si ma trezesc cu o magistrala de gaz pe mijlocul pamantului fara sa fiu intrebata despre acest lucru. Am contactat persoanele raspunzatoare de lucrarile societatii Transgaz Medias din zona . La o negociere mi-au oferit ca despagubiri ceea ce se considera culturi afectate cu ocazia interventiilor, adica ceva simbolic, si atat. Ei au motivat ca legea gazelor nu le permite ca si despagubiri mai mult de atat si cu asta basta. Am facut o cerere prin care mi-am susutinut suma de bani pe care am cerut-o, justificand daunele cauzate de lucrarile lor. Nu am primit nici un raspuns si am de acum 2 luni de zile de cand am depus cererea. Nu stiu incotro sa o iau. Nu stiu ce sanse am in cazul unui proces, ei spunandu-mi ca nu stiu de vreun proces asemanator de-al lor care sa-l fi pierdut, pt ca ei lucreaza cu nu stiu ce casa de avocatura din Bucuresti. Ideea e ca pe mine nu ma multumesc cele cateva milioane de lei (pe 50 m travesrsati mi-au oferit cam 40 milioane pt culturile afectate) pe mine ma necajeste faptul ca daca vreodata voi vrea sa construiesc pe teren nu o voi putea face pe 50m deoparte si de alta conductei iar ca sa-l vand, pt faptul ca nu voi putea construi pe o buna parte din el deja valoarea lui nu va mai fi aceeasi.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2009
carmen_ik, utilizator
Nu am cautat si nu stiu sa fie jurisprudenta favorabila dvs., dar faptul ca au ei contract cu nu stiu ce casa de avocatura din Bucuresti nu e o garantie ca nu puteti castiga.
In locul dvs. as cere constarea faptului ca prin traversarea terenului de catre magistrala de gaz si imposibilitatea de a se mai construi pe teren este scazuta cu X lei-euro valoarea terenului -expertiza de evaluare pentru valoarea terenului in cazul in care se poate construi pe el, si pentru valoarea terenului in cazul in care nu se poate face nimic pe el, decat eventual agricultura, si asta nu se mai practica, romanii sunt prea stilati pentru asa ceva:stunned: , si stabilirea despagubirilor catre dvs. la nivelul diferentei dintre cele doua valori, nu la nivelul eventualelor rasaduri smulse:)
Ar fi fost culmea sa va spuna ca au mai pierdut procese de acest gen, nu credeti_;)



Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
fantomasul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traversare conducta transgaz danu2566 danu2566 Bună, sunt proprietarul unui teren extravilan în zona Timișoara, de curând am fost notificat de către Transgaz că peste terenul meu urmează să treacă ... (vezi toată discuția)
Speta cu magistrale gaz SarahR SarahR Am o conducta de gaz- magistrala pe terenul meu- fanatie, de pe DN73a. Conducta este la suprafata terenului si ocupa toata latime lu cam 22 m. Terenul nu il ... (vezi toată discuția)
Despagubiri/chirie pt conducta transgaz pe terenul meu sorin888 sorin888 Buna ziua, am un teren cumparat de mai multi ani. La vremea aceea, era extravilan agricol. Acum primaria l-a trecut in intravilan, am cerut certificat de ... (vezi toată discuția)