avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie de plata
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie de plata

Sotul meu a facut un contract de credit on-line in anul 2008 de la cetelem de 20000 ron din 2008 si pina in anul 2012 am platit luna de luna rata de 400 ron . In anul 2012 am ramas amindoi fara servici si am ajuns in imposibilitatea achitarii ratelor.In anul 2013 in iunie am reusit amindoi sa ne angajam iar astazi am primit o somatie de plata de la biroul unui executor judecatoresc care il informeaza ca in termen de 1 zi sa achite aproape suma initiala care a primit-o .Deci noi timp de 4 ani nu stiu ce am platit? Ce as putea sa mai fac acum?
Cel mai recent răspuns: andrusca16 , utilizator 18:07, 20 Iulie 2013
Evident, nu veti face ca majoritatea avocatilor si sa cereti constatarea ca abuzive a unor clauze, in cadrul contestatiei la executare. O astfel de cerere este inadmisibila.
Cu tot respectul, instanta poate sa analizeze chiar si din oficiu in cadrul contestatiei la executare daca sunt sau nu clauze abuzive.

Vorbesc in cunostinta de cauza si credeti-ma ca am colegi care se ocupa de contestatii la executare si toate aceste cereri de constatare ca inadmisibile a clauzelor pe calea contestatiei la executare au fost respinse in corpore. :)
Cu acelasi respect, va inselati. Cititi cu atentie prevederile art. 399 VCPC si 711,712 NCPC. Veti intelege la ce ma refer. Doar instanta sesizata cu o actiune in constatarea clauzelor abuzive in temeiul prevederilor legii 193/2000 poate sa analizeze, chiar si din oficiu, daca o clauza este sau nu abuziva. Instanta de executare, in cadrul contestatiei la executare, nu o poate face.

Mie mi-au fost admise in TOATE dosarele in care am invocat exceptiile de inadmisibilitate invocate in astfel de spete. Nu cred ca vreo instanta poate sa respinga irevocabil o astfel de execeptie evidenta. Da, pot fi judecatori care sa dea o astfel de hotarare eronata, dar pe cale de atac se va desfiinta.
Daca aveti o astfel de hotarare, poate o postati , sa vedem si noi o asemenea grozavie.

Eu va dau spete de admitere a exceptiei :

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Odata cu somatia de plata a venit si o incheiere in care se arata solutionarea cererii formulate de cetelem prin biroul executorului judecatoresc Elisei Beniamin avind ca obiect incuviintarea executarii silite procedura fiind completa fara citarea partilor.Instanta admite cererea formulta de executor si incuviinteaza executarea silita pentru o anumita suma, in care sunt cuprinse tot felul de dobinzi si comisioane si fara cale de atac.Atunci intreb mai pot sa fac contestatie la executare sau fac acea cerere de angajament de plata cum este mai bine sa procedez?
Cum oare sa procedez mai bine pentru ca eu nu vreau sa imi pierd apartamentul?

Alte discuții în legătură

executare silita credit ifn ecaterina33 ecaterina33 buna ziua,am primit astazi fara alte adrese initiale:somatii,instiintare actiune in instanta o somatie de plata a unui debit de la IFN din 2004 care s-a ... (vezi toată discuția)
Repercursiuni executare silita Andreea_1985_ Andreea_1985_ Buna ziua. In urma unui contract de leasing, am ramas cu o datorie (de care nu am stiut decat dupa pronuntarea executarii silite de catre instanta). Pentru ... (vezi toată discuția)
Bunul imobil urmarit la executarea silita Daniela Gratiela Daniela Gratiela bunul imobil poate fi urmarit daca a fost vandut socrului, dupa ce s-a inceput executarea silita [b]doar pe bunurile mobile[/b]. Executarea silita a inceput ca ... (vezi toată discuția)