avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este posibil ca copilul meu in varsta de 2 ani sa fie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este posibil ca copilul meu in varsta de 2 ani sa fie scos fara acordul meu din tara,el fiind pe numele meu iar eu avand dreptul prin hotarare judecatoreasca la vizita sa sambata de sambata 6 ore !?!?

Am divortat acum 2 ani iar copilul meu a fost incredintat mamei.Eu platind o pensie alimentara lunara ,avand deasemeni dreptul la vizita sa judecandu-ma cu fosta sotie un an prin trbunale deoarece refuza cu vehementa sa ma lase sa o vad,fata este pe numele meu dar totusi a scos-o din tara faca absolut niciun act de acord din partea mea!!Cum este posibil sa nu am nici un drept asupra copilului??Cum este posibil ca eu sa nu am nici un cuvant de spus si sa nu o mai vad cu anii desi am obtinut dreptul la vizita prin sentinta definitiva?!
Cel mai recent răspuns: cipri05 , utilizator 22:54, 21 Iulie 2013
Este posibil. Incredintarile pe vechiul cod civil au aceasta hiba - desi parintele cu care nu locuieste copilul nu a fost decazut din drepturi in mod explicit, el este tratat ca atare in ceea ce priveste deciziile care privesc minorul.
Promovati o actiune de exercitare a autoritatii parintesti in comun pe noul cod civil avand ca singura motivatie schimbarea legislatiei in domeniu si nu o sa va mai intalniti cu astfel de situatii.
Deschideti proces pentru a obtine autoritate parinteasca comuna si ganditi un alt program de vizita care sa fie functional.
Multumesc frumos....iar daca ea este plecata definitiv din tara si nu se prezinta la acest proces,exista sanse sa se ia o hotarare in avantajul meu sau nu se poate solutiona in lipsa acesteia?
In cazul in care aceasta refuza cu vehementa ( cum a si facut de-a lungul proceselor privind opunerea vizitei minorei) exista posibilitatea sa nu castig custodia comuna in cazul opunerii ei?

[pt a completa un mesaj, folositi functia editeaza, multumesc]
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Domnule, daca o actionati in instanta pe mama copilului dvs., veti obtine autoritatea parintesca comuna si, fiindca minorul locuieste cu mama, domiciliul sau va fi stabilit la mama, acolo unde este ea.Se va stabili si program de vizita in favoarea dvs., de ex. vizita bilunara la domiciliul sau sau la al dvs.
Nimeni nu o poate obliga insa pe mama copilului sa va aduca copilul la domiciliu, trebuie sa mergeti dvs.la el si eventual sa-l luati si copilul trebuie sa doreasca sa mearga cu dvs.
Implicarea in cresterea si educarea lui este mai grea, este vorba de alta limba, alta civilizatie...
Eu am sentinta definitiva ,dupa o lunga durata de procese privind dreptul la vizita minorei.si s-a stabilit irevocabil ca dupa ce fata implineste doi ani (a implinit) eu sa o pot lua la mine acasa fara mama,de la ora 12 la ora 6. Intrebarea mea a fost : in cazul in care ea se va opune custodiei comune pe baza a n motive 'inventate",instanta tine cont de opunerea ei sau am dreptul la custodie comuna indiferent de parerea ei? As dori totusi,in cazul in care o obtin,sa nu mai paraseasca tara fata,decat cu acordul meu. Credeti ca este posibil sa realizez acet lucru in definitiv? Iar in cazul in care nu se prezinta la nici un proces,fiind in strainatate,se va definitiva in prima /a doua infatisare sau va trebui sa se prezinte neaparat ea?

Alte discuții în legătură

Tatăl minorei mi-a cedat în 2015 toate drepturile asupra ei, dar acum mi-a deschis proces pentru custodie comună și program de vizită. ce șanse are să o obțină din nou? Gliterunicorn Gliterunicorn Buna seara , sunt separată de fostul sot din ian 2011, divortata din dec 2012 avand inițial custodie comună. În 2015 fostul sot mi-a cedat toate drepturile ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)
Desi detin o sentinta definitiva si irevocabila,nu am prilejul de a-mi vedea copilul! cipri05 cipri05 Buna seara....!Ma aflu intr-o situatie total nedreapta si incorecta.....Am divortat acum 2 ani,un an si m-am judecat cu fosta pentru a obtine vizita ... (vezi toată discuția)