Este posibil ca copilul meu in varsta de 2 ani sa fie scos fara acordul meu din tara,el fiind pe numele meu iar eu avand dreptul prin hotarare judecatoreasca la vizita sa sambata de sambata 6 ore !?!?
Am divortat acum 2 ani iar copilul meu a fost incredintat mamei.Eu platind o pensie alimentara lunara ,avand deasemeni dreptul la vizita sa judecandu-ma cu fosta sotie un an prin trbunale deoarece refuza cu vehementa sa ma lase sa o vad,fata este pe numele meu dar totusi a scos-o din tara faca absolut niciun act de acord din partea mea!!Cum este posibil sa nu am nici un drept asupra copilului??Cum este posibil ca eu sa nu am nici un cuvant de spus si sa nu o mai vad cu anii desi am obtinut dreptul la vizita prin sentinta definitiva?!
Este posibil. Incredintarile pe vechiul cod civil au aceasta hiba - desi parintele cu care nu locuieste copilul nu a fost decazut din drepturi in mod explicit, el este tratat ca atare in ceea ce priveste deciziile care privesc minorul.
Promovati o actiune de exercitare a autoritatii parintesti in comun pe noul cod civil avand ca singura motivatie schimbarea legislatiei in domeniu si nu o sa va mai intalniti cu astfel de situatii.
Multumesc frumos....iar daca ea este plecata definitiv din tara si nu se prezinta la acest proces,exista sanse sa se ia o hotarare in avantajul meu sau nu se poate solutiona in lipsa acesteia?
In cazul in care aceasta refuza cu vehementa ( cum a si facut de-a lungul proceselor privind opunerea vizitei minorei) exista posibilitatea sa nu castig custodia comuna in cazul opunerii ei?
[pt a completa un mesaj, folositi functia editeaza, multumesc]
Domnule, daca o actionati in instanta pe mama copilului dvs., veti obtine autoritatea parintesca comuna si, fiindca minorul locuieste cu mama, domiciliul sau va fi stabilit la mama, acolo unde este ea.Se va stabili si program de vizita in favoarea dvs., de ex. vizita bilunara la domiciliul sau sau la al dvs.
Nimeni nu o poate obliga insa pe mama copilului sa va aduca copilul la domiciliu, trebuie sa mergeti dvs.la el si eventual sa-l luati si copilul trebuie sa doreasca sa mearga cu dvs.
Implicarea in cresterea si educarea lui este mai grea, este vorba de alta limba, alta civilizatie...
Eu am sentinta definitiva ,dupa o lunga durata de procese privind dreptul la vizita minorei.si s-a stabilit irevocabil ca dupa ce fata implineste doi ani (a implinit) eu sa o pot lua la mine acasa fara mama,de la ora 12 la ora 6. Intrebarea mea a fost : in cazul in care ea se va opune custodiei comune pe baza a n motive 'inventate",instanta tine cont de opunerea ei sau am dreptul la custodie comuna indiferent de parerea ei? As dori totusi,in cazul in care o obtin,sa nu mai paraseasca tara fata,decat cu acordul meu. Credeti ca este posibil sa realizez acet lucru in definitiv? Iar in cazul in care nu se prezinta la nici un proces,fiind in strainatate,se va definitiva in prima /a doua infatisare sau va trebui sa se prezinte neaparat ea?