avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal pentru alcool - martori in instanta, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal pentru alcool - martori in instanta, utilitate

Buna!
Pe scurt: oprit de pol. rutiera in trafic, alcooltest 1.54 la mie, spital-recoltare, dosar penal. La spital pol. a chemat telefonic un taximetrist, acesta a semnat p.v. in alb in calitate de martor (desi nu a vazut nimic, nici macar pe mine). Probe video sau alti martori- nu.
Intrebare: daca, la proces, aduc 2-3 martori care sustin ca nu eram in mers, ci doar stateam in masina, ma ajuta cu ceva sau........ma complic degeaba?
Mentionez ca nu am dat nicio declaratie si nici nu am semnat nimic.
Multumesc celor care pot raspunde!
Nu va complicati daca respectivii martori chiar au vazut ceea ce s-a intamplat.
Daca nu au vazut, atunci savarsesc infractiunea de " marturie minicnoasa" si va complicati si dumneavoastra si martorii.
Dar, atat timp, cat martorii mei sunt la fel de credibili (sau nu) ca si martorul pol., care specific inca odata: nu a fost prezent, nu a vazut nimic, efectiv este un martor mincinos dat fiind faptul ca a semnat pt. simplu fapt ca asa i-a cerut pol. (am inteles ca e o practica uzuala, atunci cand pol. nu are martori de partea lor cheama un taximetrist care semneaza in aceasta calitate), de ce nu am sanse in justitie?
Practic, e cuvantul martorilor mei impotriva unui singure persoane (martorul pol.)? Ca dovezi concrete ca m-as fi aflat in mers nu exista?
Martorul politiei este mult mai credibil deoarece a semnat procesul-verbal.
Martorul ,,bate" declaratia invinuitului.
Deci...

Incercati sa mergeti sa consultati un avocat pentru a discuta in concret despre tot si a va lamuri pe deplin.
Trebuia sa va angajati avocat inca din acea noapte si sa va aparati de indata.

Instanta nu o sa va admita proba cu martori decat daca o cereti in faza de urmarire penala si imediat dupa presupusa savarsire a infractiunii.Daca stati 5 luni si apoi propuneti martori nici instanta nu va admite audierea lor.
Daca vor fi audiati si vor fi prinsi cu minciuna veti intra pe instigare la marturie mincinoasa ceea ce probabil ca va duce la aplicarea unei pedepse cu executare.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc frumos pt. raspuns!
Stimate domn NIVU, martorul politiei nu a semnat ca v-a vazut la volan sau langa volan. Este martor-asistent la faptul ca vi s-au recoltat probe biologice care vor fi dovada in dosarul de urmarire penala.
Puteti aduce cati martori vreti!! Va ingreunati situatia. Lasati-o cum a picat si la un an de la ramanerea definitiva a sentintei dati din nou examen pentru permis.
Altfel, dava va puneti contra, o sa mai puteti conduce peste vreo 3-4 ani. Cu o mare marja de indulgenta.
Sa stiti ca daca eu as fi avut puterea, v-as fi arestat pentru vreo 6 luni pentru condusul asta cu bautura in nas.
Acum vreo 15 ani si eu faceam tampenii de genul asta (conducere beat). Si era sa mor si eu, era sa omor si militianul. Norocul lui ca mi s-a oprit motorul, iar al meu ca militianul respectiv imi era var si era singur cand a vrut sa ma opreasca. De atunci nici ca mai ating volanul in ziua in care am baut ceva. Chiar si dupa UN SINGUR PAHAR DE BERE! Mai iau volanul intre degete dupa MINIM 10 ore.
Martorul politiei este mult mai credibil deoarece a semnat procesul-verbal.
Martorul ,,bate\" declaratia invinuitului.

Domnule avocat, ati uitat cum procedeaza politia? Taximetristul era "martor asistent de serviciu", nu martor al faptei.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
BogdanNick, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martori in instanta ContSters68065 ContSters68065 Oprit in trafic, alcooltest-1.54, spital-recoltare,dosar penel. Martor pol.-un taximetrist care a fost chemat tel. de catre pol la spital, a semnat p. v. in ... (vezi toată discuția)
Accident de masina, refuz probe biologice ZimZum ZimZum ufff, ok, problema mea suna in felul urmator: Sambata noaptea la 3 jum am evitat o caruta si m-am rasturnat cu masina. Nu au oprit carutasii (eu nu imi ... (vezi toată discuția)
Schimbare declaratie cezar jurci cezar jurci Acccident cu tamponari usoare, alcoolemie 1.3% in sange fara sa fie testat cu aparatul etilotest, isi schimba declaratia dupa doua saptamani ca nu a fost ... (vezi toată discuția)