avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori rezervatari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori rezervatari

buna ziua . va rog frumos sa-mi spuneti fratii intre ei sant mostenitori rezervatari ?de ce intr-o publicatie scrie ca sora lui sergiu nicolaescu ataca testamentul pt ca este mostenitoare rezervatara? va pup si va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 10:25, 19 Iulie 2013
Pentru a intelege in concret ce presupune culegerea mostenirii de catre frati va fac cunoscut faptul ca in conformitate cu NCC colateralii privilegiati sunt fratii si surorile defunctului, precum si descendentii acestora, pana la al patrulea grad inclusiv cu defunctul.
Rezerva succesorala este partea din bunurile mostenirii la care mostenitorii rezervatari au dreptul in virtutea legii, chiar impotriva vointei defunctului, manifestata prin liberalitati ori dezmosteniri.
Sunt mostenitori rezervatari conform art.1087 NCC: sotul supravietuitor, descendentii si ascendentii privilegiati ai defunctului.
Pe cale de consecinta, colateralii privilegiati nu sunt mostenitori rezervatari!

O zi lina!

Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2013
Laura Vilsan, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)
Donație sau contract de v-c? Dalida2 Dalida2 Buna ziua. Mătușa mea (sora tatălui) dorește sa-mi cedeze un imobil. Dansa este văduva și nu are copii. tatăl meu este in viața. Mai am un frate din ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)