avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Rog un raspuns urgent - administrator firma in somaj
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Rog un raspuns urgent - administrator firma in somaj

Ce trebuie sa fac cu firma, daca eu ca administrator am intrat in somaj?
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 22:05, 21 Iulie 2013
Sunteti asociat unic la firma?


Sunteti si asociat in firma ?
Detaliati, va rog
Da, sunt asociat unic si mai am un contabil angajat cu 2 ore. Pot sa mai tai facturi la clienti? Dar sa fac angajari?
Daca in actul contitutiv se prevede ca asociatul unic va desfasura si activitatile de administrare ale societatii, va angaja societatea in raporturile cu tertii, va semna bilantul , nu exista nicio problema.
Actul constitutiv trebuie sa prevada ca societatea este administrata si reprezentata de catre asociatul unic.
Buna seara!
Teoretic, in calitate de administrator, nu primiti salariu, prin urmare puteti primi indemnizatia de somaj si sa fiti administratorul societatii d-voastre, sa o reprezentati conform prevederilor din actul administrativ, cum ati facut si pana in prezent.
In plus, legislatia prevede faptul ca puteti primi somaj si in situatia in care obtineti venituri, daca acestea sunt sub 500 lei (nu sunt sigura de aceasta valoare)....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din ce traiesc administratorii? roumanie roumanie Am o intrebare, fiind mai putin cunoscatoare in ale societatilor. Din cate am inteles administratorul unei societati nu mai poate fi angajatul acesteia, si ... (vezi toată discuția)
Mostenire firma (srl, asociat unic decedat) + transfer/schimbare asociat unic unei terte persoane stefan_rogin stefan_rogin Bunaziua, Tatal meu a fost asociatul unic unui SRL, suspendat, la care sunt administrator. Noi(mama+sora+subsemnatul) vrem sa transferam firma unei terte ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator in firma nrac nrac As dori niste raspunsuri la: 1.Firma (micro)are un singur angajat - director. 2.De unde rezulta ca el poate face angajari in firma? 3. Dca are acest drept ... (vezi toată discuția)