avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Studii universitare de masterat in cadrul stiintelor ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Studii universitare de masterat in cadrul stiintelor juridice

Dupa terminarea studiilor in cadrul Facultatii de Stiinte juridice ce master poti urma, care sa nu necesite vechime in domeniu? De exemplu in ceea ce priveste cursurile de mediere, ele pot fi urmate cu conditia ca candidatul sa fi dobandit minim trei ani de experienta. Admiterea la INM pare un vis desart, fara o pregatire riguroasa si profesionista. Stiinte penale si Criminalistica... o alta optiune. Si totusi, care iti poate asigura in job sigur in acest domeniu? Exista posibilitatea urmarii unui master dincolo de hotare? Eventuale burse? In alte ordine de idei, pe ce drum sa o apuce un proaspat licentiat in drept, fara experienta, insa calauzit de dorinta de a pune in practica cele dobandite cu multa truda de-a lungul celor patru ani de studiu?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 12:00, 22 Iulie 2013
Nu prea conteaza dpdv meu de vedere ce master faci. De ex, eu am un master in 'bla bla ceva cu europene bla'. Poate da bine la cv un master in drept commercial sau penal. Depinde pe ce vrei sa te axezi de acum inainte.
Examen de admitere in barou, inm, executor judecatoresc, notariat, practician in insolventa,...etc. Cine te opreste sa incerci un examen de admitere in barou?
Pentru a completa lista avocatilor "muritori de foame"?
Daca extrapolam rationamentul, in ce domeniu nu exista participanti care mor de foame? in medicina? in inginerie? in etc....asta este societatea capitalista...toti vreti capitalism dar sa munciti ca in socialism. Nu exista domeniu privat care iti garanteaza postul sau venitul. Peste tot te lovesti de concurenta...Eu te sfatuiesc sa parcurgi treptele profesiei cu pasi marunti si apoi sa-ti exprimi o opinie atat de categorica. Profesionistii vor avea intotdeauna venituri din exercitarea profesiei...trebuie doar rabdare si multa munca...
Si totusi, care e mai "accesibil", INM-ul sau baroul?

Alte discuții în legătură

Studii universitare de masterat in cadrul stiintelor juridice eduuard eduuard Dupa terminarea studiilor in cadrul Facultatii de Stiinte juridice ce master poti urma, care sa nu necesite vechime in domeniu? De exemplu in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Ce sanse are omul de rand sa devina mediator in ro ? spiridus spiridus Ce sanse avem in urma efectuarii unui curs de mediator, sa devenim mediator ? Au loc oamenii de rand sa devina mediatori in RO de atatia cs juridici, avocati, ... (vezi toată discuția)
Absolvent de drept mediator siempreska siempreska Daca am absolvit facultatea de drept si fac cursul de mediator este suficient? Cum ramane cu acea conditie de vechime in munca de 3 ani? (vezi toată discuția)