avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire dupa concediul de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire dupa concediul de maternitate

am fost angajat cu contract pe perioada nedeterminata la o firma unde sunt si in prezent .
dupa cateva luni aflu k locul ocupat de mine a fost eliberat pentru ca o persoana ,care, ca sa nu fie data afara, a bagat un concediu medical dupa care si unul maternal de 2 ani . ce se intampla acum legal daca persoana opteaza sa revina ??? eu am contract pe perioada nedeterminata si el se bazeaza pe acea lege de minim 6 luni pe acelasi post ... va rog sa mi raspundeti urgent . multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 22 Iulie 2013
Daca ati fost angajat in locul altui angajat care are CIM suspendat pentru CCC, atunci aveti contract de munca pe durata determinata. Acesta va inceta la data revenirii titularului din CCC.
Daca aveti CIM pe durata nedeterninata, atunci nu va faceti griji.
Cititi mai bine contractul de munca si verificati pe ce perioada a fost incheiat.
1. Nu exista nicio lege cu minim 6 luni de zile.

2. Este greseala angajatorului ca v-a incheia c.i.m. pe durata nedeterminata , in loc de determinata.

3. In baza OUG nr.111/2010, angajatorului ii este interzis sa o concedieze pe o perioada cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
art.25 din OUG nr.111/2010:
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în
cazul:
a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.
(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

4. Legea nr 202/2002, art.10 alin.7 : La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

5. In speta, sunteti la mana angajatorului ca va decide ce se intampla cu raportul dvs de munca, avand in vedere ca durata acestuia este nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la serviciu dupa cic 2 ani karmelia karmelia in luna martie 2014 voi reveni la serviciu dupa concediu ingrijire copil timp de 2 ani, am aflat din surse neoficiale ca nu voi mai ocupa acelasi post el fiind ... (vezi toată discuția)
Refuz mutare loc de munca in alta localitate cfilip20 cfilip20 Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: Am fost angajata unei societati din Ardeal cu CIM pe perioada nedeterminata. In iulie anul 2011 am ramas in concediul ... (vezi toată discuția)
Ingrijire bebe lenuivan lenuivan la o prietena i se termina concediu de ingrijire copil in 02.09.2013, firma la care a lucrat inainte de intrarea in concediu este [b]obligata[/b]sa o ... (vezi toată discuția)