avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere copil - amiabil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere copil - amiabil

Buna ziua,
Am un copil de 5 ani in al carui certificat de nastere nu figureaza tatal.
Vreau sa iau in calcul posibilitatea ca tatal sau sa il "recunoasca", in sensul in care sa figureze cu numele in certificatul de nastere al copilului.
NU vreau insa sa schimb numele copilului si nici ca, legal, sa decurga prin aceasta obligatii si nici drepturi ale tatalui asupra copilului meu.
Nu vreau sa am nevoie pe viitor de procuri, acorduri, etc din partea tatalui in ceea ce il priveste pe copil. Nu solicit pensie alimentara. Pe scurt, vreau ca totul sa decurga administrativ ca si pana acum, doar linia din CN sa fie inlocuita cu numele tatalui.
Am rugamintea sa ma sprijiniti cu urmatoarele raspunsuri:
1. Este posibil acest lucru, exact in forma specificata?
2. In caz afirmativ, ce pasi trebuie sa parcurg?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: SandraM , utilizator 09:35, 1 August 2013
Unii isi descopera vocatia de tatic atunci cand copilul este marisor si incurca viata mamei.
Daca il recunoaste pe minor, atunci tatal va dori sa-i schimbe si numele, ca doar l-a recunoscut si plateste pensie de intretinere.
Poate daca dumneavoastra nu aveti de gand sa ma casatoriti sau sperati sa va casatoriti cu tatal copilului dupa ce-l recunoaste, o sa va ajute ce ati solicitat, altfel nu este decat o bataie de cap si nu merita efortul.
Trebuie sa va ganditi ca un simplu program de vizita saptamanal de doua ore va poate da viata peste cap, daramite daca tatal vine cu pretentii.
Multumesc pentru raspuns.

De cazuri ca acesta ma temeam, din acest motiv am si cerut opinia.
Va multumesc mult pentru raspunsul dvs. Va doresc sa vi se rezolve si dvs situatia cu bine in final.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil din afara casatoriei .. lore00 lore00 am si eu o problema, sunt necasatorita, si o sa am un copil curand , as dori sa stiu cum este mai bine sa fac legal ca acest copil sa ramana al meu , ? daca ... (vezi toată discuția)
Copil rezultat din concubinaj, neclaritate Christinne2013 Christinne2013 Buna seara, In urma unui concubinaj desfasurat pe perioada a noua luni a rezultat un copil, in varsta de doua luni actualmente. Tatal, pe toata perioada ... (vezi toată discuția)
Buna, as avea si eu o nelamurire am un baiat dintr-o relatie si acuma vrea sa il dau pe tatal copilului in judecata pe test de paternitate... anisca anisca intrebarea mea ar fi daca as putea obtine custodia exsclusiva tin sa mentionez ca copilul are 5 ani si nu l-a cautat deloc pana acuma.L-am dat in judecata in ... (vezi toată discuția)