avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicarea auto este legala sau nu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicarea auto este legala sau nu?

Buna seara,

In ziua de 18 iulie 2013, orele 14, am parcat neregulamentar in zona de actiune a indicatorului oprirea interzisa, fara a bloca traficul rutier, intr-o zona din sectorul 1. Negasind loc de parcare in zona si vazand si alte autoturisme parcate acolo, am oprit masina langa bordura si am "disparut" 40 de minute. Cand am revenit la locul cu pricina, ia masina de unde nu-i! La fata locului erau 2 politisti locali si cativa angajati de la firma de ridicari auto care tocmai urcau pe rampa un alt autoturism.
Unul din politistii locali, mi-a spus sa merg in strada Matelotilor si sa-mi recuperez masina contra unei taxei plus amenda. Acolo, un alt politist local mi-a intocmit procesul verbal de contraventie, dupa care am platit jumatate din amenda, adica 160 lei. Politistul local mi-a spus ca masina bloca traficul rutier si in baza HCL Sector 1, s-a dispus ridicarea lui. Autoturismul este pe numele sotiei si deci, a fost nevoie ca aceasta sa se deplase in strada Matelotilor, sa plateasca taxa de 434 lei si abia apoi am putut sa reintram in posesia lui. Nu mi s-a dat copie si nici nu mi s-a aratat dispozitia de ridicare a masinii, agentul local spunandu-mi doar ca s-au facut inregistrari video de la fata locului. Doresc sa contest pv-ul de contraventie, dar nu stiu catre cine sa fac aceasta contestatie: catre Politia Locala a sectorului 1 sau catre cine? Pv-ul este intocmit pe numele meu, taxa de ridicare achitata pe numele sotiei. Imi recunosc greseala dar nu sunt de acord cu ridicarea masinii si doresc sa contest acest lucru prin anularea procesului verbal si restituirea sumei platite. Doresc sa cer si preschimbarea amenzii in avertisment in cazul in care, nu se anuleaza procesul verbal de contraventie.
Deci, va rog, un sfat legat de acest incident, mai exact:
1. catre cine trebuie facuta plangerea?
2. plangerea trebuie facuta impreuna cu sotia, tinand cont ca taxa este achita pe numele ei sau 2 actiuni separate?
3. este normal ca un alt agent decat cel care constata fapta sa intocmeasca pv-ul?
4. lipsa ocupatiei si a locului de munca al contravenientului din pv poate atrage nulitatea acestuia?
Astept pareri, sfaturi, orice...
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
abanu, utilizator

Alte discuții în legătură

Masina ridicata de pe strada, doresc sa fac plangere contraventionala elishepherd elishepherd In data de 15.01.2011 mi-a fost ridicata masina de pe o strada din sectorul 6. Banuind motivul pentru care nu am gasit-o unde am lasat-o m-am dus la parcul de ... (vezi toată discuția)
Ridicare abuziva autoturism ContSters157209 ContSters157209 Buna ziua! In data de 06.07.2010 mi-a fost ridicat autoturismul in conditii cel putin dubioase, din zona unei alei rar circulate, adiacente Salii Palatului. ... (vezi toată discuția)
Ridicari autoturisme. pot castiga plangerile contraventionale? cristianstefanescu cristianstefanescu Buna ziua Astazi 2 masini mi-au fost ridicate, a mea si a pritenei mele, pe motiv de parcare pe trotuar in sectorul 6 pe str. Calea Apeductului in ... (vezi toată discuția)