avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua posturi la acelasi angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua posturi la acelasi angajator

Suntem o firma mica cu activitate de comert si fabricarea painii. Deoarece fabricam paine doar pentru magaziul noastru, doua persoane ar putea sa lucreze in brutarie cate 4 ore si in magazin cite 4 ore. Cum se pot incheia contractele, avand in vedere ca necesita ca fiecare persoana sa ocupe cate doua posturi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:47, 21 Iulie 2013
Rezolvare: Faceti un singur contract individual de munca si introduceti in Fisa postului cele dorite.
Multumesc mult !
Cu placere.
Totusi ar trebui sa intrebati si la ITM.
Succes !
1. Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Legea 53/2003 - Codul muncii, republicata). Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Codul muncii nu distinge intre diferitele tipuri de contracte de munca incheiate de o singura persoana, asadar acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.
Astfel, Codul muncii reglementeaza dreptul salariatului de a munci la acelasi angajator in baza mai multor contracte individuale de munca. In temeiul contractului individual de munca, salariatul presteaza munca pentru care a fost angajat, respectiv munca corespunzatoare functiei/ocupatiei prevazute in respectivul CIM si ale carei atributii sunt stabilite in fisa postului.

3. Stabilirea unor atributii aferente mai multor functii poate provoca dificultati serioase in cazul in care s-ar pune problema concedierii salariatului in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compatibilitate functii PANFILE CONSTANTA PANFILE CONSTANTA Buna ziua. Intr-o institutie publica CRESA, magazinerul de acum a absolvit scoala sanitara si unitatea are mare nevoie de de personal la copii si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Doua fise de post, un singur contract individual de munca iuliachirita iuliachirita Buna ziua, Daca am doua fise de post diferite, sunt obligata sa am si doua CIM diferite? Multumesc. (vezi toată discuția)
Angajari beatrice71 beatrice71 Poti avea doua locuri de munca cu acte in regula? (vezi toată discuția)