avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal

Buna ziua. In data de 16.02.2010 am fost depistat in trafic cu o alcoolemie in sange de 1,65. Permisul mi-a fost suspendat instant si fara drept de circulatie cu "dovada". Deabia anul acesta in luna martie am fost invitat de catre politistul care avea dosarul in lucru la procuror. La procuror am mai dat o declaratie dupa care mi-a spus ca nu va dura mai mult de 3 luni si voi fi chemat in instanta. Au trecut 4 luni. Eu, in 3 ani si 5 luni nu am avut nici un fel de drept de circulatie cu automobilul, numai langa sofer. Dupa ce voi fi citat la judecatorie si va fi solutionat cazul (bineinteles ca va fi un an cu suspendare... banuiesc eu) cum pot reusi sa imi redobandesc permisul de conducere intr-un timp mai scurt decat prevede legea?? Legea prevede la un an de la solutionare. Dar eu deja am 3 ani si jumatate aproape. Ok. Am facut o fapta ilegala si penala. Dar deja am 3x1 an de cand tot trag ponoasele aduse de prostia mea. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
And_y, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariustec , utilizator 20:37, 21 Iulie 2013
Calculati un an de la data ramanerii definitive si irevocabile a sentintei penale.
Indiferent cat de mult timp a durat solutionarea dosarului la politie, termenul de 1 an de la data ramanerii definitive a sentintei nu poate fi modificat.
Dupa acest termen trebuie sa faceti scoala de soferi si sa obtineti permisul de conducere pentru ca prin sentinta penala permisul de conducere va fi anulat.
Termenul dupa care va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere (prev. de disp.art 116 din OUG195/2002) nu poate fi redus , indiferent de perioada in care anterior nu ati mai avut dreptul de a conduce.
Termenul de 1 an in cazul pedepselor cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau in cazul celor cu suspendarea executarii sub supraveghere, se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si nu de la solutionare, iar acest termen este valabil in situatia in care instanta nu va aplica prin hotararea de condamnare si pedeapsa accesorie prev de. art 64 lit.c) c.pen (interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule pe perioada termenului de incercare).
Hotararile penale sunt definitive ( nu si irevocabile).
Pentru mai multe detalii privind obtinerea unui nou permis de conducere, lecturati aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
ok.
1. Nu am facut accident, nu am omorat pe nimeni.
2. 3 ani de zile nu am avut permis si nu am putut sa imi castig o paine care necesita permis de conducere.
3. dupa cei trei ani mai trebuie sa mai astept clar inca 7-8 luni pana va ramane definitiva hotararea judecatoreasca,
4. dupa hotararea judecatoreasca inca un an in care nu am cum sa imi recuperez permisul.
5. de la data horatararii judecatoresti 3 ani cazier patat. (da stiu. de mainile mele)
Total: aproape 5 ani fara permis, si 3 ani cazier patat=munca zero=viata zero=impozite la stat zero.
Logica care este pentru ca am comis o infractiune care nu este furt, omor, viol, ci pentru ca am consumat alcool in nestire deorece cu 3 zile inainte l-am ingropat pe tata si efectiv psihic am reusit sa cad rau de tot????
Cred totusi ca o logica mai buna ar fi sa mi se dea cu executare pentru ca in inchisoare totusi mi se da de mancare. Daca mi se da cu suspendare ce fac? Ma apuc de furat, de dat in cap la oameni in strada ca sa am ce sa mananc??
De ce ati lasat sa treaca asa perioada mare si nu v-ati interesat de stadiul dosarului, din pacate nu aveti alte posibilitati decat cele expuse mai sus.

Alte discuții în legătură

Dosar penal vasiliu ruxandra vasiliu ruxandra a fost prins conducand fara permis si cu alcolemie. I sa intocmit dosar penal si dupa 6 ani a fost judecat iar sentita definitiva a fost de 8 luni cu ... (vezi toată discuția)
Art. 87. - (1) conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool Anna-Marria Anna-Marria Buna seara! Am o mica nelamurire,si am observat ca aici se pot rezolva multe..macar din vorbe si sfaturi! In 30.11. 2007 parintii mei au avut un ... (vezi toată discuția)
Cazier zaharia mirela zaharia mirela Buna seara!sotul meu a fost condamnat acum un an cu suspendare pt conducere in stare de ebrietate,am facut recent o cerere catre comandantul politie giurgiu ... (vezi toată discuția)