avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal

Buna ziua. In data de 16.02.2010 am fost depistat in trafic cu o alcoolemie in sange de 1,65. Permisul mi-a fost suspendat instant si fara drept de circulatie cu "dovada". Deabia anul acesta in luna martie am fost invitat de catre politistul care avea dosarul in lucru la procuror. La procuror am mai dat o declaratie dupa care mi-a spus ca nu va dura mai mult de 3 luni si voi fi chemat in instanta. Au trecut 4 luni. Eu, in 3 ani si 5 luni nu am avut nici un fel de drept de circulatie cu automobilul, numai langa sofer. Dupa ce voi fi citat la judecatorie si va fi solutionat cazul (bineinteles ca va fi un an cu suspendare... banuiesc eu) cum pot reusi sa imi redobandesc permisul de conducere intr-un timp mai scurt decat prevede legea?? Legea prevede la un an de la solutionare. Dar eu deja am 3 ani si jumatate aproape. Ok. Am facut o fapta ilegala si penala. Dar deja am 3x1 an de cand tot trag ponoasele aduse de prostia mea. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
And_y, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariustec , utilizator 20:37, 21 Iulie 2013
Problema a fost ca Ministerul de Interne nu a dispus de fonduri pentru plata recalcularii alcoolemiei de la IML. Deci vroiau sa platesc eu acea taxa. Pe langa faptul ca am avut o inmormantare de facut, din cauza lipsei carnetului de conducere mi-am pierdut si locul de munca. Cine imi dadea de mancare si imi platea si taxa catre IML? Si se pare ca in momentul in care dosarul se apropia de prescriere, ministerul a avut bani. Este posibil asa ceva? Chiar nu se poate face nimic in cazul in care in cei 3 ani si 7-8 luni, pana la data in care se finalizeaza dosarul, a fost vina exclusiva a ministerului deoarece nu a avut fonduri pentru acea plata? Aceasta perioada in care eu nu am putut munci in meseria mea mi-o plateste statul?? Din aceasta cauza va tot zic de LOGICA statului Roman. Eu am avut numai de pierdut si voi avea inca cativa ani de pierdut. Munca... nu se poate cu cazier patat. Deci ce poate face un ROMAN in cazul asta?? Chiar pe statul ROMAN nu il intereseaza deloc aceaste aspecte? Se intreaba statul de ce pleaca romanii in strainatate la furat? Se intreaba statul ROMAN de ce contributiile ROMANILOR sunt prea mici si nu pot plati niste pensii decente catre pensionarii existenti? Pentru ca, poate, sunt multi ROMANI in cazul in care sunt si eu.
Deci nu exista nici o metoda legala prin care sa imi pot plati o contributie catre ROMANIA. Pentru ca statul nu vrea.
Deja am 34 de ani. Am de asteptat 3-4 ani pana mi se va curata cazierul. Voi avea 37-38 ani. Stim foarte bine toti ca cu cat inaintezi in varsta iti poti gasi un loc de munca din ce in ce mai greu. Ce voi mai putea face eu de la acea varsta? Pe statul ROMAN il intereseaza toate aceste aspecte? NU. Si pe langa speta de care am tot vorbit: si ne mai miram ca statul ROMAN este in criza economica? Nu avem de ce ne mira.
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2013
And_y, utilizator
draghici cornelia a scris:

.
Dupa acest termen trebuie sa faceti scoala de soferi si sa obtineti permisul de conducere pentru ca prin sentinta penala permisul de conducere va fi anulat.

O persoana a carui permis a fost anulat in urma unei hotarari definitive si irevocabile nu trebuie sa mai urmeze cursurile unei scoli de soferi ci intocmeste dosarul de examen cu toate documentele cerute de lege si se prezinta la examen numai dupa ce s-a programat ptr acesta..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal vasiliu ruxandra vasiliu ruxandra a fost prins conducand fara permis si cu alcolemie. I sa intocmit dosar penal si dupa 6 ani a fost judecat iar sentita definitiva a fost de 8 luni cu ... (vezi toată discuția)
Art. 87. - (1) conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool Anna-Marria Anna-Marria Buna seara! Am o mica nelamurire,si am observat ca aici se pot rezolva multe..macar din vorbe si sfaturi! In 30.11. 2007 parintii mei au avut un ... (vezi toată discuția)
Cazier zaharia mirela zaharia mirela Buna seara!sotul meu a fost condamnat acum un an cu suspendare pt conducere in stare de ebrietate,am facut recent o cerere catre comandantul politie giurgiu ... (vezi toată discuția)