avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... MINORI SI FAMILIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

MINORI SI FAMILIE

Buna seara, v-as ruga daca puteti sa ma lamuriti si pe mine in privinta a 2 aspecte:
1. In conditiile in care prin ordonanta presedintiala, instanta dispune in speta, schimbarea domiciliului minorilor la mama , de la tata, este necesar executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii? sau se poate fara?
2. in urma unui raport al anchetei psihosociale , in cursul procesului, pot face contestatie la ancheta?

Va multumesc, si astept sfaturile dvs. profesionale!
ca parte dna puteti merge la dosar si veti vedea daca este sau nu ancheta depusa. nimic insa nu va opreste, ca intre timp, sa faceti o vizita pe cont propriu, insotita de o prietena si un tel mobil, cu care sa puteti filma, la domiciliul copiiilor. ce motiv ati invocat ptr schimbarea domiciliului? succes!
proastasatului a scris:

ca parte dna puteti merge la dosar si veti vedea daca este sau nu ancheta depusa. nimic insa nu va opreste, ca intre timp, sa faceti o vizita pe cont propriu, insotita de o prietena si un tel mobil, cu care sa puteti filma, la domiciliul copiiilor. ce motiv ati invocat ptr schimbarea domiciliului? succes!

Serios? Pai tatal este liber sa primeasca in casa lui pe cine doreste el, nu pe cine aduce doamna.
Ancheta psihosociala nu o primiti dvs., Aut. Tutelara o trimite direct instantei.
Eu insa nu cred ca veti obtine schimbarea domiciliului minorilor pe calea ordonantei presedintiale, pentru ca banuiesc nu exista evenimente care au vatamat copiii cat au stat la tata, ca sa justifice procedura de urgenta.
Asa cum dvs. solicitati ancheta psihosociala la domiciliul tatalui, asa se impune aceeasi ancheta la domiciliul dvs. din Franta, prin comisie rogatorie, ceea ce este o procedura de durata.
nu pot face nici o vizita intrucat refuza sub toate formele sa lase copii sa ma vada sau sa vb cu mine la tel..
totusi daca ancheta s-a facut , nu trebuia sa mi se comunice un raport la domiciliul procedural??

sunt multe motive pt schimbarea domiciliului, pe care le-am invocat printre care plecarea sa din tara, refuzul de a lasa copiii sa ma vada sau sa vb. cu mine, lipsa veniturilor!!!

inteleg, insa , starea copiilor este agravata atat timp cat sunt abandonati de parat, care sta bine merci in strainatate, n are venituri, nu se ocupa de ei deloc...ba mai mult invatatoarea unuia dintre ei m-a contactat ca a facut o criza in clasa si ca vrea sa ma vada, e vb. de minori si conditiile in care traiesc acum la acest domiciliu ii tulbura
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasii divortului cu un minor la mijloc ContSters207973 ContSters207973 Buna seara. Tot caut informatii pe net dar nimic nu ma lamureste. Pe scurt:nu ne mai intelegem,am decis sa divortam la tribunal deoarece nu ne permitem nici ... (vezi toată discuția)
Ancheta psihosocială palma palma Bună ziua. Vă rog să-mi comunicaţi care dintre instiuţiile statului au în atribuţiune întocmirea anchetei psihosociale în situaţii de divorţ unde ... (vezi toată discuția)
Ancheta autoritatea tutelara Ramona1982 Ramona1982 In cazul unui divort cu minori se mai face control din partea autoritatii tutelare la domiciliul mamei sau a tatalui pentru a se vedea daca indeplineste ... (vezi toată discuția)