avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperare suma platita catre CAS in urma impozitarii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperare suma platita catre CAS in urma impozitarii retroactive a drepturilor de autor

Buna ziua
Am lucrat timp de 15 luni ca redactor pentru un ziar local, incepand cu ianuarie 2008. Am incasat 200 lei, prin contract de colaborare, din care 10% au fost directionati catre impozit, de catre angajator. Am primit in urmatorii ani de la ANAF o scrisoare prin care eram instiintata ca sunt la zi cu plata impozitelor.
In 2010 am primit de la CASJ Brasov o "decizie de impunere privind contributia de asigurari sociale de sanatate, datorata de persoane fizice, care realizeaza venituri impozitabile de natura celor prevazute la art. 257 alin. (2) li b), c), f), precum si pentru persoanele prevazute la art. 259 alin (9) din legea 95/2006, stabilita pe baza documentelor inregistrate la casj brasov...." in urma careia aveam o restanta de 1094. 21 lei (debit+ dobanda + penalitati). Am dus catre CAS Brasov dovada platii contributiilor mele de 10% si mi s-a recalculat la 575 lei, (banuiesc ca impozitare retroactiva a drepturilor de autor). Am platit. Intre timp am aflat ca impozitarea aceasta ar fi fost ilegala (s-ar putea sa ma exprim gresit, imi cer scuze, nu-s in domeniu) si as vrea sa imi recuperez banii. Cum sa fac?
Mentionez ca in perioada respectiva eram studenta si nu am realizat alt venit.

Alte discuții în legătură

Persoanele care exercita profesii liberale platesc cass 5,5% sau 6,5% Georgeta U.A. Georgeta U.A. Buna ziua Potrivit art. 257 alin.2 lit.a din legea 95/2006 Începând cu 1 iulie 2008, cotele prevazute la art. 257 vor fi urmatoarele: ART. 257 ... (vezi toată discuția)
Impozit cas pensionari platit retroactiv? gantnerzoltan gantnerzoltan Poate cineva sa imi raspunda? Am o pensie de 880lei si venituri din cedarea bunurilor in folosinta pe prima jumatate a anului 2007 plus venituri in produse ... (vezi toată discuția)
Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)