in urma decesului tatalui meu s-a facut succesiunea cu cota parte pt fiecarefiind doar mama mea si cu mine(sunt singura la parinti)Mama a vandut apartamentul pt. care s-a facut succesiunea cu pretextul de a cumpara din bani obtinuti in urma vanzarii a unui alt ap. mai mare intr-o zona mai limitrofa pt a ne muta impreuna(eu cu fam mea)sa o putem ajuta si intretine.Atunci eu mi-am dat acordul lavanzare iar in momentul in care a cumparat alt ap. l-a trecut numai pe numele ei mie nedandu-mi nici odespagubire pt. cota parte detinuta .Acum dupa 10 ani (in oct 2003 s-a facut tranzactia) dupa ce am ingrijit-o ,am platit tot timpul acesta toate taxele ea necontribuind niciodata cu nimic dupa ce am facut o gramada de investitii in ap s-a hotarat sa ne scoata afara ca nu-i mai convine de noi spunandu-mi ca eu oricum nu mai am nici un drept.Va rog sa ma ajutati spunandu-mi daca intradevar mi-am pierdut dreptul si ce as mai putea sa fac in situatia aceasta(imi mai pot macar recupera investitiile-am toate chitantele si facturile de la tot ce am investit in renovarea casei)Va multumesc foarte mult
Sub ce forma v-ati exprimat acordul in privinta vanzarii apartamentului? Ati fost parte in contractul de vanzare? A fost acest contract incheiat la notar?
Buna ziua. Probabil v-ati dat acordul , in sensul ca la vanzatori ati fost mentionate dvs si mama dvs., fiind coproprietare. dar in noul contract de v-c al celui de-al doilea apartament, s-a specificat cumva ca imobilul respectiv se achizitioneaza cu banii rezultati din vanzarea imobilului respectiv? in acest caz ati avea ceva sanse in instanta. in caz contrar puteti cere doar restituirea contravalorilor investitiilor pe care le-ati facut in imobilul respectiv.
Da,vanzarea s-a facut la notar unde si eu am semnat dandu-mi acordul pt. vanzare.In momentul in care mama mea a cumparat noul ap.s-a trecut singura cumparatoare pe noul contract de v-c.In noul contract nu s-a specificat provenienta banilor(eu nici nu m-am gandit si nici nu am stiut ca trebuie sa se faca acest lucru)oricum cele doua tranzactii au fost facute in maxim 2 luni una de cealalta/pt. oricine e logic ca nu avea de unde sa cumpere decat din banii proveniti din vanzarea mostenirii.Oricum chiar daca e o cauza pierduta pt. mine ma doare doar faptul ca un parinte poate fii atat de parsiv cu propriul copil.Sunt convinsa ca totul a fost planificat de catre ea pt. ca din primele luni ne alunga din casa cum nu-i convenea ceva spunand ca e doar casa ei iar eu nu am crezut ca intradevar imi pot pierde un drept atat de usor stiind ca nu am nici un act la mana prin care mama sa dovedeasca ca mi-a fost despagubita partea ce-mi revenea.Atentie si sa fie o invatatura pt. toti ce pot fi intr-o situatie asemanatoare!!!!!!!!!!
Ati gresit ca nu ati consultat avocat atunci cand a fost mostenirea dupa tata.
Ati gresit si ulterior in acelasi mod.
Acum degeaba mai consultati avocati sau deschideti procese si cheltuiti mari sume de bani.
S-a terminat...