avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiile inchiriate de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiile inchiriate de asociatie

Buna ziua,
La parterul blocului avem o uscatorie pe care dorim sa o inchiriem. Care este procedura legala de a inchiria acel spatiu si ce declaratii trebuie sa depunem lunar.
Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:48, 24 Iulie 2013
Inchirierea se face respectand niste conditii:
- sa aveti acordul a mai mult de 50% din proprietari, cel putin 50% +1;
- acordul proprietarilor direct afectati (palier si deasupra spatiului);
- sa faceti contract de inchiriere cu precizarea conditiilor cerute de asociatie, pretul lunar al chiriei, conditiile in care se face plata (eventual o data anume), ce se intampla daca chiriasul nu respecta conditiile impuse in contract, perioada de inchiriere.

De asemenea tot in contract puteti prevedea, daca are oarece activitate, si anumite plati la intretinere sub forma unor procente din anumite facturi, de exemplu 25% din salariul femeii de serviciu sau 20-50% din service interfon sau 50% din monitorizarea video sau sume fixe (100 lei materiale de curatenie) etc.

Sfatul meu este sa faceti acest contract anual, cu reinnoire automata, daca nu sunt renuntari unilaterale pentru a va putea retrage mai usor din inchiriere ,daca constatati ca nu merita.

Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2013
elga50, moderator
Care este procedura legala de a inchiria acel spatiu si ce declaratii trebuie sa depunem lunar.

Nu trebuie sa depuneti declaratii, nu trebuie sa platiti impozite, dar toti banii rezultati din chirii trebuie sa ii folositi DOAR pentru reparatiile pe care le faceti in condominiu, NU pentru achitarea facturilor emise de furnizori.
Va multumesc pentru raspunsurile date!
rebell_rose a scris:
La parterul blocului avem o uscatorie pe care dorim sa o inchiriem.

Dumneavoastra sunteti proprietar in acel bloc si vreti sa luati cu chirie acea uscarorie sau sunteti in comitetul executiv, proprietar in acel bloc si vreti sa oferiti acea uscatorie spre inchiriere cuiva?
Care este procedura legala de a inchiria acel spatiu si ce declaratii trebuie sa depunem lunar.

Daca vreti sa fiti chirias discutati cu presedintele asociatiei si vedeti ce planuri au cu acea uscatorie. Poate au hotarat in adunare generala sa o inchirieze si-atunci nu trebuie sa se mai umble dupa semnaturi pe la vecini...
Daca vreti sa o oferiti spre inchiriere, discutati in prima adunare generala si hotarati acolo inchirierea uscatoriei si a altor spatii comune disponibile. Daca in adunarea generala statutara se hotaraste prin majoritatea simpla acelor prezenti ca aceste spatii sa se inchirieze este suficient cu conditia ca sa fie prezenti la adunare si cei direct afectati (sus, jos, stanga, dreapta) sau, in cazul in care lipsesc, se va obtine acordul lor pe un tabel dupa adunarea generala.
Asa cum s-a spus mai sus nu tretuie sa depuna nici o declaratie nici chiriasul nici asociatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie proprietari cruceru1981 cruceru1981 Locuiesc intro garsoniera la etajul 4 avand in capatul culoarului comun o uscatorie si un balcon inchis. M-ar interesa urmatorul aspect : 1. eu ca ... (vezi toată discuția)
Spatii comune bloc(uscatorii+spatii comune pe etaj) marinsas marinsas Buna ziua, am urmatoarea problema. vecinul de la parter nu vrea sa elibereze uscatoria de la parterul blocul pe motiv vrea sa i se repartizeze spatiu la una ... (vezi toată discuția)
Cum pot inchiria un uscator de bloc? LUCA LIVIU EXPERTIZE JUDICIARE SI EXTRAJUDICIARE LUCA LIVIU EXPERTIZE JUDICIARE SI EXTRAJUDICIARE Locuiesc intr-un bloc unde uscatorul este ocupat de o singura persoana. 15 din 19 locatari ar dori sa-mi inchirieze acel uscator. Eu doresc inchirierea pe ... (vezi toată discuția)