avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termenul de contestatie concediere de 45 zile se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termenul de contestatie concediere de 45 zile se suspenda pe perioada CM?

Daca am primit decizia de concediere (disponibilizare) prin curierat si ma aflam in concediu medical (mai sunt inca) termenul de contestatie de 45 zile se suspenda si el la fel ca preavizul sau el curge de la data primirii deciziei prin curierat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:22, 24 Iulie 2013
Decizia de concediere isi produce efectele dupa comunicarea ei.
In general, o astfel de decizie se emite la data incetarii c.i.m.

Concediul medical nu suspenda termenul de contestare in instanta a deciziei de concediere.

Termenul de contestare incepe sa curga de la data primirii deciziei de concediere.

Care este data incetarii c.i.m. si cu ce articol inceteaza?

Am primit decizia odata cu preavizul de 20 zile lucratoare.
Data emiterii este de 08.07.2013 si am primit-o acasa in 09.07.2013.
Data incetarii ar fi fost 06.08.2013 (probabil se modifica in functie de data primirii) daca nu eram in concediu medical.
Decizia a fost in temeiul art.65 si 66 cu respectarea conditiilor impuse de art.75-76 si urm. din Codul Muncii , a prevederilor legii nr.62/2011 privind dialogul social, a celor cuprinse in Contractul Colectiv de Munca aplicabil la nivel de unitate pe anii 2012-2014, precum si a celor cuprinse in contractul individual de munca. Preavizul se suspenda pe perioada CM. Pe perioda preavizului sunt indreptatita sa nu ma prezint la lucru pentru a-mi purea cauta un alt loc de munca (asa scrie) si voi fi platita.
Disponibilizarea a fost din motive "economice" (trebuia sa fac loc cunostintei sefului meu, lucru care s-a si intamplat dupa o saptamana).
Va multumesc pentru raspunsuri.
Daca sunteti in concediu medical, atunci data incetarii c.i.m. se va modifica. Sens in care, angajatorul va trebui sa emita o noua decizie de incetare a c.i.m.

De la data comunicarii noii decizii de incetare va incepe sa curga termenul de contestare in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de concediere cu prelungirea preavizului diaconu adriana diaconu adriana Am semnat decizia de concediere in perioada de preaviz,dar am intrat in concediu medical cateva zile; va rog sa-mi spuneti daca primesc o alta decizie de ... (vezi toată discuția)
Referitor la invocarea caducitatii unei decizii de concediere colectiva cristina69 cristina69 Buna ziua As vrea sa aflu , daca se poate, un punt de vedere cu privire la urmatoarea speta: O angajata a unei societati este diponibilizata (concediere ... (vezi toată discuția)
Data incetare cim ContSters147006 ContSters147006 Ne aflam in urmatoarea situatie: un salariat a intervenit cu CM din ziua incetarii CIM. Am modificat data de incetare cu ultima zi a CM dar vine cu un alt CM ... (vezi toată discuția)