avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firme noi prin divizarea altei firme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firme noi prin divizarea altei firme

Bună ziua,
Cum se procedează ( dpdv al CIM si ITM ) în cazul divizării unei firme în mai multe societăți ( în speță 4) ? În câte zile, de la ieșirea aprobărilor, se poate face închiderea în Revisal a CIM din firma veche și implicit înregistrarea contractelor noi pe noile firme inființate ? În total este vorba de cca 300 salariati. Care este termenul limită de depunere a fișierelor de Revisal la ITM ? Se păstrează regula cu anunțat cu o zi inainte de inceperea activitătii? Ce se intâmplă cu salariații cu CIM suspendat? ( mame in CCC si cfs pina la 01.09.2013)?
Cel mai recent răspuns: puideurs , utilizator 09:42, 25 Iulie 2013
Nu se face nicio inchidere a c.i.m. in acest caz.

Este vorba despre un transfer al salariatilor , conform art.173 C.mun. si a Legii nr.67/2006.

In REVISAL se fac urmatoarele operatiuni:
Cedentul, in Revisal trebuie sa inceteze contractele individuale de munca ale salariatilor transferati din campul "temei incetare contract" va selecta "alt temei" - incetare conform art. 173 din Codul Muncii.

In plus, un alt aspect care trebuie cunoscut de catre o societate care se afla intr-o situatie similara consta in faptul ca in campul "explicatie temei incetare" se mentioneaza ca transferul este efectuat potrivit art. 173 din Codul muncii, republicat.

Cesionarului (angajatorul care preia salariatii prin transfer), va inregistra in Revisal salariatii transferati ca noi salariati, inscriind in campul "data incepere activitate" data efectiva a transferului efectuat potrivit art. 173 din Codul muncii, republicat.

In campul "alte detalii/informatii contract" angajatorul va face mentiuni privind transferul efectuat si actul juridic pe baza caruia s-a realizat transferul colectiv al salariatilor. Pe cale de consecinta se considera ca transmiterea ReviSal se va realiza ca pentru orice alt salariat nou angajat respectiv cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariat.
Multumesc pentru sfat. Ca de obicei imi sunteti de mare ajutor.Daca "incetarea "contractelor se face conf. art.173 C.muncii, inseamna ca nu trebuie sa pun salariatii sa faca cerere de incetare si respectiv reangajare ; sau gresesc?
Reg.electronic, pe suport magnetic, se depune impreuna cu o adresa de inaintare la ITM cu o zi inainte de inceperea efectiva a activitatii de catre salariatii astfel transferati, fiind o societate noua si neavind aprobare de transmitere online si bineinteles nici parola.
Nu . Programul REVISAL nu are inclusa si optiunea de transfer si din aceasta cauza procedura de completare a lui este cea mentionata mai sus.

Multumesc pentru sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim dupa reintegrare ileanasimona ileanasimona Buna ziua., rog ajutor pentru urmatoarea situatie In urma unei contestatii a salariatului, Tribunalul a dispus reintegrarea acestuia pe postul detinut ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dany2005 dany2005 Va explic pe scurt dintr-o unitate cu personalitate juridica care avea o structura arondata de curand s-au facut doua unitati cu personalitate juridica, urmand ... (vezi toată discuția)
Cesionare cim monicalirca monicalirca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema - cum se inregistreaza in Revisal un CIM cesionat? Adica un angajator, de comun acord cu salariatul, ... (vezi toată discuția)